КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ УПРАВЛІННЯ ТА СМАРТ-ІННОВАЦІЙ ВІДВІДАЛИ НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

14 жовтня 2024 року здобувачі вищої освіти першого та другого курсів бакалаврату кафедри управління та смарт-інновацій разом із кураторами Світланою Бондаренко та Наталією Кирилко відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Співробітники музею провели для здобувачів освіти екскурсії «…за межею свого рідного краю», що розповідає про актуальний перебіг російсько-української війни, зокрема за межами України, та «Капсула часу» – про події Другої світової війни.

6 серпня 2024 р. Збройні сили України розпочали оборонну операцію в Курській області рф. Студенти ознайомилися з картографічним, речовими, писемними, фотодокументальними матеріалами, які підтверджують про наявність тісних історичних зв’язків даних земель з іншими землями Слобожанщини. На виставці представлено артефакти періодів української козацької колонізації, мазепинської доби, визвольних змагань початку XX ст. та становлення Радянського Союзу – коли відбувалося розмежування кордонів РСФРР та УСРР.

Продемонстровані архівні матеріали яскраво свідчать про чітке волевиявлення місцевих громад – ввійти під контроль України, проте це волевиявлення владою було проігноровано. Таким чином жителі Курщини опинились у складі російської радянської республіки, «поза межею свого рідного краю».

Здобувачі освіти піднялися на оглядовий майданчик музею «Краєвид» – 36,6 м, який розміщений по колу підніжжя скульптури Батьківщини-Матері. На оглядовому майданчику знаходяться військові біноклі з 30-кратним оптичним збільшенням, що дало можливість екскурсантам помилуватися краєвидами Києва.

Студентам було цікаво дізнатися, що під час вторгнення російського агресора на територію нашої країни у лютому 2022 року один із танків музею самостійно зрушив з місця і поїхав у напрямку Російської Федерації. Тепер там встановлено табличку з біло-блакитною назвою «На Москву».

Студенти вшанували пам’ять загиблих дітей у мартирологу загиблих у період повномасштабної російсько-української війни Печерської фортеці.

23.10.2024