16 жовтня відбувалося виїзне практичне заняття для здобувачів 4 курсу ОП «Біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» з дисципліни «Загальна біотехнологія» за темою «Харчова біотехнологія» щодо вивчення технологій спиртового бродіння у виробництві пива, сидру та інших продуктів, які є готовою продукцією провідного світового лідера Carlsberg Group.
У рамках відвідування заводу була проведена оглядова екскурсія та ознайомлення з технологічними процесами і схемами виробництва пива, сидру та інших видів продукції підприємства.
Студентів ознайомили з інформацією щодо технологій виробництва пива (історичний погляд та сучасні можливості), аналізу сировинної бази та вітчизняних виробників солоду, напрямів формування асортименту продукції, послідовності постійного контролю якості технологічного процесу та готової продукції за сучасними світовими вимогами тощо.
Представники підприємства відмітили високий рівень підготовки студентів-біотехнологів КНУТД, які вільно орієнтуються в технологіях бродіння, розуміють особливості та послідовність виконання певних технологічних стадій та знають, які дії треба здійснити щоб своєчасно виявити недоліки технологічних процесів та виправити їх.
На завершення зустрічі, представник підприємства поінформував студентів щодо можливостей працевлаштування, проходження практики та стажування.
Щиро сподіваємось на розширення переліку баз практики КНУТД і підписання договору з новим сучасним біотехнологічним підприємством!
28.10.2024