КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД на 24-му міжнародному фестивалі моди KYIV FASHION

Ще одним етапом розвитку легкої промисловості в Україні став 24-й міжнародний фестиваль моди KYIV FASHION, який відкрився 19 лютого 2013 року у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза». Організатор виставки – ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» зібрав лідерів фешн-ринку як з України, так і багатьох країн світу: Франції, Китаю, Німеччини, Росії, США, Італії, Іспанії, Польщі, Туреччини та інших.

Наш університет представляв на Фестивалі результати навчальної та наукової діяльностей і ще раз довів високий рівень підготовки фахівців для різних галузей: індустрії моди, фотомистецтва, виставкової справи.

Про можливості КНУТД, про впровадження у навчальний процес інноваційних технологій, про готовність до розвитку співробітництва з іноземними партнерами наголосив на урочистому відкритті виставки ректор університету професор, доктор економічних наук, член-кореспондент  НАПН України, Заслужений працівник освіти України Іван Михайлович Грищенко.

Разом з почесними гостями Фестивалю – членами французської делегації ректор КНУТД оглянув експозиції виставки 

і взяв участь у перегляді кращих творчих робіт університетських студентів-дизайнерів - переможців міжнародних конкурсів.

Гості із Франції з інтересом спостерігали за чудовим шоу, створеним молодими українськими модельєрами у виконанні моделей Студентського будинку моди КНУТД.

За попередньою домовленістю на виставці відбулась низка спільних заходів за участю КНУТД та Вищого інституту маркетингу моди із Франції. З презентацією нашого університету виступив проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Чабан В.В.

Французьку сторону представляли: генеральний директор Вищого інституту маркетингу моди пан Рене Марделла та генеральний директор компанії «Міжнародні консультації з продаж», колективний організатор французьких компаній на міжнародних виставках пані Тетяна Ланже.

У переповненому студентами і відвідувачами конференц-залі пройшли семінари експерта в області моди та соціо-стилю, генерального директора Карлін Інтернешнл Груп пані Едіт Келлер на тему «Як створюються тенденції? Як підвищити рівень творчого потенціалу? Презентація основних тенденцій, соціологічних напрямків моди сезону весна/літо 2014 року» 

та доцента КНУТД Кудрявцевої Н.І. на тему «Складові результативної діяльності костюмерного департаменту та межі його компетенції на знімальному майданчику».

В рамках Фестивалю пройшла виставка кращих студентських робіт на тему «Модна фотографія»,

а також виставка студентськіх робіт переможців конкурсу ескізів моделей одягу «Золотий розчерк».

Плідним і насиченим подіями був відзначений день відкриття 24-го Фестивалю моди KYIV FASHION. Вагомий внесок в успішну презентацію КНУТД, у забезпечення проведенню заходів, якими був наповнений цей день, внесли студенти виставкового клубу «КНУТД-Експо», менеджери виставкової діяльності. За це їм подякував ректор університету і побажав й надалі вдало поєднувати навчання і практичну діяльність із свого фаху.  

22.02.2013