КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Зустріч ректора КНУТД з відомим українським дизайнером Айною Гассе

12 березня відбулася зустріч ректора Київського університету технологій та дизайну Грищенка Івана Михайловича з відомим українським дизайнером, випускницею університету 2000 року, Айною Гассе.

Вона провела невеличку екскурсію власним Будинком моди «Aina Gasse», показала потужності, на яких виробляється одяг, познайомила з працівниками, серед яких багато випускниць університету різних років, розповіла про перспективні плани розвитку бренду та адаптацію власних колекцій для масового споживання. У розмові дизайнер сказала, що завжди рекомендує навчатися професії дизайнера саме у нашому ВНЗ, оскільки впевнена у професійності його випускників. Згадала також свого педагога Ольгу Степанівну Мамчин, яку вважає наставницею.

На питання Айни про те, що привело ректора до неї, він відповів, що особисто приділяє багато уваги питанням пов’язаним з привабливістю Університету, його місцем в освітньому просторі та зв’язку освіти з бізнес середовищем, оскільки основним завданнями ВНЗ є надання якісних освітніх послуг, які повинні бути сучасними та конкурентоспроможними, а випускники - компетентними та належно оціненими на ринку праці.

Дизайнер пожалкувала, що не має достатньо часу, щоб відвідати університет, аби подивитися на ті зміни, які у ньому відбуваються, хоча її фото займає чільне місце на дошці знаних випускників у музеї КНУТД. Вона була приємно здивована сайтом ВНЗ і у розмові зі своїм персоналом відмітила його високорейтинговість.

Загалом Айна вважає, що рівень фахівців у сфері дизайну одягу, що виходять із стін університету є в Україні найкращим, а для досягнення успіхів у кар’єрі залишається наполегливо працювати, мати бажання творити та ще трішечки удачі.

У вітальні офісу дизайнера під час зустрічі

14.03.2013