КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Стажировка Андрія Квасова у Кенії

Я хочу розповісти про мою поїздку до Кенії. Спочатку я летів рейсом Київ-Дубай, потім переліт у Найробі – це був найдовший переліт у моєму житті і я вперше побував в Африці.

Хочу подякувати Професору Херш Чадха – моєму вчителю і спонсору за злагоджену організацію поїздки, надану службою Marhaba. У Дубаї я зустрівся з Професором та його командою і ми разом вилетіли до Кенії. Крім того, мені дуже сподобався сервіс компанії Emirates Airline. Після прибуття до Кенії, ми зустрілися з двома моделями Христиною і Світланою. У той же вечір ми обговорювали деталі майбутніх фотосесій.

На наступний день у нас відбулася перша фотосесія біля готелю. Думаю, це був хороший вибір готелю, де ми зупинилися, він називався «Giraffe Manor», мав красиву архітектуру і знаходився у дуже мальовничому місці: в поєднанні краси рослин, ландшафту і тварин (особливо жираф). 

Там я зробив багато фотографій моделей: на тлі природи, з жирафами, в готелі і т.д. Потім, ми ретельно вивчали зроблені фотографії на комп'ютері, вивчали виконану роботу, що мені дуже сподобалося.

У перший день фотосесії мені було трохи важко. Мені не сподобалися свої фотографії, було важко зрозуміти моделей, мабуть позначився довгий переліт і я ще не пристосувався до місцевого африканського середовища, але я робив все можливе і намагався знімати хороші ракурси.

Другий день був не легше першого, доводилося шукати нові композиції, ракурси для моделей, але все одно було цікаво, тому що ми знімали в джунглях (недалеко від нашого готелю). Після ми поїхали до Safari. За дві години ми подолали величезну територію, я знімав дуже багато тварин: мавп, птахів, жирафів, бегемотів, левів. Після такої вражаючої зйомки я зрозумів, що мені необхідно вдосконалити свою фотоапаратуру (необхідні перетворювачі, поміняти телеоб'єктив, тому що 200 мм не вистачає, потрібно 500 мм або більше). Увечері за вечерею ми ділилися враженнями, у мене залишилися дуже хороші враження від проведеного дня. Я відкрив багато нового в техніці зйомки - наприклад, потрібно швидко рухатися, щоб добре сфотографувати тварину.

Також ми знімали Христину та Світлану поряд з вогнем, це був чудовий урок для мене, тому що вогонь дуже яскравий і гарячий і потрібно вибирати правильне місце для моделі. Так що у мене було багато практики з вогнем.

На наступний день, коли моделі поїхали додому, ми відвідали місцеве плем'я масаї. Я відзначив для себе, що вони дуже хитрі, живуть в дуже незвичайному місці, костюми барвисті, діти красиві. Я зробив багато фотографій на вулиці під різними ракурсами. Так що для мене було цікаво дізнатися, як живуть люди в Африці, що їдять і чим займаються. 

Увечері після відвідин племені масаї приїхала нова модель Анна. На наступний день ми фотографували її разом з професором. Спочатку на тлі жираф, потім у готелі, мені сподобалася зйомка та освітлення, особливо на тлі заходу сонця. Мені дуже сподобалося, як Анна позувала, вона дуже талановита модель.

На наступний день ми знову відправилися в джунглі, де відбулася фотосесія з моделями з чорним кольором  шкіри на тлі маленького водоспаду. Насправді це було важко для мене, в перший раз знімати чорну людину. Шкіра відображає світло інакше, ніж у білої людини, тому в мене були деякі проблеми з налаштуваннями фотоапарату. Але після 15 хвилин фотосесії я освоївся і зробив багато хороших фотографій. Для мене це була відмінна практика. 

На наступний день ми фотографували Анну в готелі - на балконі, на величезному ліжку, в кімнаті. На Анні була надіта гарна чорна сукня, яка красиво гармоніювала з білою постіллю, виглядала вона дуже добре! Особливо мені сподобалися фотографії на балконі, де я намагався поєднувати силует і прямі сонячні промені. Також ми зробили багато фотографій дівчат з жирафами. Жирафи дуже смішні і приємні тварини. 

Гадаю, що ця поїздка була величезним кроком в моєму саморозвитку, тому що я отримав багато практики: фотографії дикої природи, портрет, силует, зйомка з природним освітленням у різних ситуаціях, робота з чорною шкірою, з моделями.

Хочу подякувати шановному Професору Херш Чадха і його професійній команді. Мені дуже подобається працювати з ними, у мене є можливість відвідувати надзвичайно чудові місця у світі.

Для мене це найкращий шанс у житті спробувати щось нове.

Спасибі велике!

18.03.2013