КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Зустріч ректора КНУТД з відомими українськими дизайнерами Тетяною Земсковою та Оленою Ворожбіт

21 березня відбулася зустріч ректора Київського університету технологій та дизайну Грищенка Івана Михайловича з відомими українськими дизайнерами, випускницями університету 1992 року, Тетяною Земсковою та Оленою Ворожбіт у дизайн-студії тогової марки «Z & V», яку представляють ці знані модельєри. Були показані деякі зразки з нової колекції, що демонструвалася на «Ukrainian Fashion Week 2013» та відбулася щира розмова.

Творчий тандем Земскова-Ворожбіт сформувався ще під час навчання в КНУТД (тоді КТІЛП). Як розповіла Тетяна, їх бажання реалізувати себе починалося з аудиторій університету, де вони активно приймали участь в різних дизайнерських конкурсах не тільки в стінах ВНЗ, а й за його межами. Їх студентськими роботами свого часу зацікавилося таке авторитетне видання як «International textiles», а на конкурсі «Nina Richi» отримали, крім диплома, спеціальний приз журі за нетрадиційне використання матеріалу, яким була шкіра.

У розмові з ректором дизайнери підкреслили, що у даний час надзвичайно важливо не тільки мати диплом про закінчення ВНЗ, але і відповідні знання та навички, які необхідні випускнику для того, щоб його послуги мали попит на ринку праці. Іван Михайлович, підтримавши цю думку, розповів про сучасні форми та методи навчання, які застосовуються в освітньому процесі Університету, використання новітніх технологій, розвиток КНУТД задля надання знань такого рівня, щоб диплом його випускника мав «вагу» для роботодавців.

Крім того, під час спілкування обговорювалося питання можливої співпраці, а саме, проходження студентами університету практики у Тетяни та Олени, заохочення кращих студентів через запрошення на черговий показ їх колекцій в рамках «Ukrainian Fashion Week» та інше.

Наприкінці зустрічі Грищенко І. М. запросив модельєрів відвідати університет з метою передачі свого досвіду студентам та запропонував їм прийняти участь в Міжнародному конкурсі молодих модельєрів «Печерські каштани», що відбудеться в КНУТД наприкінці травня цього року, в якості членів журі.

Під час спілкування в дизайн-студії «Z & V» 

26.03.2013