КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Звіт про науковий семінар «Інноваційні технології шкіряно-хутрового виробництва», присвячений 75-річчю з дня народження Почесного професора КНУТД В. А. Журавського

26 квітня на кафедрі технології шкіри та хутра відбувся науковий семінар «Інноваційні технології шкіряно-хутрового виробництва», присвячений 75-річчю з дня народження Почесного професора КНУТД В. А. Журавського

Організатори наукового семінару:
декан факультету хімічних технологій Долгіх Вячеслав Олексійович, професор Андреєва Ольга Адиславівна,
завідувач кафедри технології шкіри та хутра Касьян Едуард Євгенович.

Випускник КТІЛПу, провідний фахівець шкіряної галузі, професор, академік Української Академії наук Національного прогресу Василь Антонович Журавський очолював кафедру технології шкіри та хутра 13 років, з 1990 по 2003 рік. За цей час, поєднавши свій попередньо набутий досвід науково-практичної роботи в шкіряній галузі з традиціями кафедри, спрямовував всі свої зусилля на випуск висококваліфікованих спеціалістів та підвищення наукового рівня викладачів кафедри.

Продовжуючи починання В. А. Журавського в науковій сфері, на кафедрі технології шкіри та хутра лише за останні 2 роки захистили докторську дисертацію 4 викладачі.

Доктори технічних наук: Мокроусова Олена Романівна, Касьян Едуард Євгенович, Плаван Вікторія Петрівна

Семінар відкрив вступним словом завідувач кафедри технології шкіри та хутра
Київського національного університету технологій та дизайну, д.т.н., професор Касьян Едуард Євгенович

В роботі семінару прийняли участь 45 чоловік.

Це студенти, аспіранти та викладачі кафедр технології шкіри та хутра і промислової фармації факультету хімічних технологій, кафедри матеріалознавства та технології переробки текстильних волокон факультету технологій сервісу та моди; представники Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Київського національного торговельно-економічного університету, Київського інституту колоїдної хімії та хімії води, Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України.

Робочі моменти конференції

Виступають аспіранти Київського національного університету технологій та дизайну: Майстренко Леся Анатоліївна,
Василенко Вікторія Миколаївна, Шаль Ірина Сергіївна

Промисловість представлена учасниками з Київського акціонерного товариства «Чинбар» та Івано-Франківского ТзОВ «Світ шкіри». Географія іноземних учасників семінару включає Московський державний університет технологій та дизайну і Казанський національний дослідницький технологічний університет.

На пленарному засіданні обговорено нові напрямки розвитку шкіряно-хутрової промисловості, її сьогодення та майбутнє.

Заключне слово надано заступнику Генерального директора ПАТ «Чинбар» Стрембулевич Людмилі Валеріївні

29.04.2013