КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МИ І БІЗНЕС!

З 11 липня в Київському національному університеті технологій та дизайну розпочав свою роботу Студентський навчально-науково-виробничий центр «Експрес-Ательє».

Цей Центр є спільним проектом нашого університету разом з публічним акціонерним товариством «Володарка», яке у даний час є одним з найпотужніших підприємств легкої промисловості держави і спеціалізується на пошитті чоловічого складного верхнього одягу. Кожного дня товариство виробляє близько 2000 одиниць виробів, зокрема: костюми, піджаки, брюки, жилети, плащі, пальто, куртки тощо. Вже сорок років це знамените підприємство очолює наш випускник Гавриш Леонід Тарасович.

Під час відкриття експрес-ательє, Гавриш Л. П. розповів про темпи розвитку свого підприємство та про співпрацю з відомими світовими брендами, серед яких є ТМ «HUGO BOSS».

У вступному слові до присутніх ректор КНУТД Грищенко І. М. зазначив наскільки важливо у наш час вміти побудувати відносини між освітою, наукою, бізнесом та владою. Вимоги сьогодення для випускників, що приходять на виробництво є досить серйозними. Вони повинні вже вміти на практиці використовувати ту базу знань, що надбали в університеті. Ось це і стало основною метою створення на базі ВНЗ Студентського навчально-науково-виробничого центру «Експрес-Ательє». Адже його основною метою є надання можливості інтегрувати освіту та науку у виробництво, що сприятиме підвищенню якості професійної підготовки фахівців для легкої промисловості. Студенти зможуть отримати практичні навички не тільки з розробки колекцій моделей одягу, а й підбору матеріалів до них та реалізації готових виробів, оскільки виготовлення одягу відбуватиметься в реальних умовах для конкретного замовника в обумовлені строки. Крім того, викладачі та студенти разом з ПАТ «Володарка» проводитимуть маркетингові дослідження потреб споживчого ринку, науково-дослідні роботи на замовлення Товариства, працюватимуть у реалізації спільних науково-технічних інноваційних проектах.

Зацікавилися роботою Центру й гості, що були запрошені на його урочисте відкриття. Серед них представники: державних структур, профільних самоврядних об’єднань, культури, ЗМІ, керівники вишів. Вони особисто ознайомилися з його роботою та у вітальних словах наголошували на необхідність продовжувати цей поступ університету, оскільки підготовка компетентного фахівця неможлива у відриві від виробництва, а у наш час зробити це надзвичайно важко.

15.07.2013