КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Ще один крок до співпраці освіти та бізнесу

9 серпня 2013 року у Київському національному університеті технологій та дизайну відбулось заключне засідання робочих груп, присвячене питанням розвитку сучасних технологій в умовах ринкових відносин та розширення ринку біофармацевтичних послуг, а також необхідності підготовки відповідних фахівців. У засіданні прийняли участь Голова правління Приватного акціонерного товариства ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар» Вишневська Любов Вікторівна, Голова Ради Всеукраїнської асоціації клінічної хімії та лабораторної медицини Хейломський Олександр Борисович; з боку КНУТД – ректор, професор Грищенко Іван Михайлович, проректор з науково-педагогічної роботи, професор Бондаренко Ольга Олександрівна, проректор з навчально-виробничих питань та розвитку Товстик Василь Ананьович, в.о. декана факультету хімічних технологій, професор Андреєва Ольга Адіславівна та професор кафедри технології шкіри та хутра Мокроусова Олена Романівна.

 

Зустріч пройшла у діловій та дружній обстановці (справа наліво):

Хейломський О.Б., Грищенко І.М., Вишневська Л.В. та Андреєва О.А.

Засноване у 1997 році ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар» є сучасним підприємством фармацевтичної галузі, яке виробляє високоякісні лікарські засоби. Це підприємство є  єдиним в Україні та четвертим в світі підприємством, що здійснює повний цикл виробництва інсуліну – від субстанції до готових лікарських форм, випускає весь спектр препаратів інсуліну та препарати інших фармакологічних груп: цукрознижуючі засоби, розчини для інфузій, препарати, що впливають на систему крові та гемопоез. ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар» займає шосте місце з обсягу виробництва серед провідних фармацевтичних підприємств України.

З метою розвитку біотехнологічного напряму у нашому університеті між КНУТД і ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар» підписано Угоду про партнерство, співпрацю та науковий обмін. Основні положення Угоди спрямовані на здійснення організаційної, інформаційної та консультаційної підтримки у забезпеченні високої якості професійної підготовки фахівців в галузі біотехнології на основі об’єднання інтелектуального потенціалу, матеріальних, фінансових і корпоративних ресурсів КНУТД та ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар». Угодою передбачені напрями розвитку інфраструктури, науково-освітньої та науково-дослідницької діяльності, а також механізми співробітництва.

Угоду підписали від КНУТД – ректор Грищенко І.М., від ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар» – Голова правління Вишневська Л.В.

12.08.2013