КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Громадські слухання роботи «Поліфункціональні шкіряні та хутрові матеріали»

13 вересня 2013 року відбулись громадські слухання роботи «Поліфункціональні шкіряні та хутрові матеріали», що представлена Київським національним університетом технологій та дизайну на здобуття Державної премії України 2013 р. в галузі науки і техніки на засіданні Вченої Ради Херсонського національного технічного університету (ХНТУ).

В засіданні Вченої Ради ХНТУ взяли участь представники авторського колективу роботи, поданої на здобуття державної премії України в галузі науки і техніки, д.е.н., проф., ректор Київського національного університету технологій та дизайну Грищенко І.М., д.т.н. проф., зав. каф. конструювання та технологій виробів зі шкіри Гаркавенко С.С., д.т.н., проф. Данилкович А.Г., д.т.н., зав. каф. технології шкіри та хутра Касьян Е.Є., д.т.н., проф., Коновал В.П., д.т.н., проф. Плаван В.П., к.х.н., ст.н. с. Інституту проблем матеріалознавства ім. І.В. Францевича НАН України Жигоцький О.Г., д.т.н., проф., генеральний директор публічного АТ «Чинбар» Ліщук В.І., д.т.н., проф. ректор Хмельницького національного університету Скиба М.Э. а також д.т.н., проф. кафедри технології шкіри та хутра Мокроусова О.Р., колектив науковців і співробітників ХНТУ.

Загальну інформацію про роботу  «Поліфункціональні шкіряні та хутрові матеріали» надав д.т.н. проф. Данилкович А.Г., який зазначив, що виконувались дослідження за 4 напрямами понад 30 років, навів суттєві переваги розроблених інноваційних технологій перед іншими, за результатами впровадження роботи у промислове виробництво одержано фактичний економічний ефект в розмірі 3,24 млрд. грн. Також Данилкович А.Г. відмітив, що суттєвим доповненням роботи є дослідження д.т.н., проф. кафедри технології шкіри та хутра Мокроусової О.Р., які виконані в період 1994-2013 рр. і стосуються розширення асортименту поліфункціональних шкіряних матеріалів.

В доповнення виступили д.е.н., проф. Грищенко І.М., д.т.н., проф. Коновал В.П., д.т.н., проф. Ліщук В.І., д.т.н., проф. Плаван В.П. Д.т.н., проф. Мокроусова О.Р. представила інформацію щодо матеріалів монографії «Поліфункціональні шкіряні матеріали», авторами якої є Грищенко І.М., Данилкович А.Г., Мокроусова О.Р.

В обговоренні роботи «Поліфункціональні шкіряні та хутрові матеріали» взяли участь науковці, члени Вченої ради ХНТУ д.т.н., проф. Бардачов Ю.М., д.т.н., проф. Чурсіна Л.А., д.т.н., проф. Марасанов В.В., д.т.н., проф. Сарібеков Г.С., д.т.н., проф. Сарібекова Д.Г. та інші.

В підтримку роботи «Поліфункціональні шкіряні та хутрові матеріали» виступили експерти д.т.н., проф. завідувач кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ Чурсіна Л.А. та д.т.н., проф. кафедри хімічних технологій та біохімічного синтезу проф. Сарібеков Г.С.

Голова Вченої ради ХНТУ д.т.н., проф. Бардачов Ю.М. відмітив, що робота  є унікальною по своїй суті, відповідає всім вимогам, що пред'являються до подібних робіт, які висуваються на здобуття Державної премії України.

За результатами відкритого голосування Вчена рада ХНТУ одноголосно підтримала висунення роботи «Поліфункціональні шкіряні та хутрові матеріали» на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки 2013 року та включення до складу авторського колективу д.т.н., проф. кафедри технології шкіри та хутра Мокроусової О.Р., а також побажала успіхів Київському національному університету технологій та дизайну в досягненні поставленої задачі. 

Авторський колектив

17.09.2013