КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Юлія Плюта: звіт про стажування у Професора Х. Чадха у м. Дубай, ОАЕ

28 червня 2013 року

Лекція про мову тіла та про правильне харчування.

У першій темі я дізналася про те, чого ніколи не знала раніше. Професор говорив про 5 основних частин тіла: голову, плечі, талію, руки і ноги. У хорошої фотомоделі все має бути природним, а не штучним. Коли модель повертає голову, вона повинна також розгортати плечі і талію. Ноги не можуть бути разом з руками в одній позиції. Головне, правильно дивитися у камеру, щоб ніс не здавався великим (у мене ця проблема була постійною, але після лекцій Професора я тепер знаю причину!).

  

Професор говорив, що головне для моделі: «Коли ви перебуваєте на фотосесії, то повинні бачити тільки камеру і не турбуватися про оточення на знімальному майданчику. Ваша свідомість завжди перемагає. Якщо ми правильно думаємо - ми правильно діємо, якщо ми правильно діємо - люди правильно реагують. Наше тіло повинно бути у правильній позиції, натурально виглядати».

Професор також говорив про усмішку очима. Моделі роблять це часто у журналах і я на своїй фотосесії хочу навчитися посміхатися очима. Модель оточують багато відволікаючих речей, але вона має свою мову тіла, і це її стиль у моді. Дякую Професору за ці знання, я намагаюся зробити все це на практиці, на фотосесіях.

Друга тема була про їжу.

Професор пояснював деякі речі, які багато людей не бачать і ніколи не думають про них. Ми повинні їсти правильну їжу і пити багато води, це добре для нашого здоров'я і шкіри. «Бог дав нам зуби, щоб не їсти тварин, ми повинні їсти те, що Бог дав нам (овочі та фрукти)» - мені подобаються ці слова професора. І ще ми повинні їсти рис та інші крупи, це дуже корисно. Професор не рекомендує їсти фаст-фуд . Краще піти у хороший ресторан раз на місяць, ніж їсти фаст-фуд щодня. Ми повинні мати час для їжі!

Дякую Професору за ці знання, дякую за турботу! Дякую за все, що Ви робите і радите мені.

 

29 червня 2013 року

Сьогодні Професор зробив мені сюрприз. Він вручив мені та моїм батькам копії своїх фотокниг. Я читала та розглядала фотографії, і це, дійсно, вплинуло на мене.

Назва першої книги «Шаблони. Фотографічні абстракції природи». У цій книзі багато фотографій, які небезпечні для фотографів, але роблять  фотографію більш цікавою. Так на фото Професора навіть одна квітка може дати відчуття і щось "сказати". У цій книзі фотографії природи такі різні: гори, сніг, квіти, ліс, пляж, навіть деталі настільки красиві, такого ми не бачимо в житті. Я думаю, Професор розуміє мову природи і доносить ці відчуття до нас через свої фотографії.

На мій погляд, краще фото з цієї книги є «Каньйон Антилопи, Арізона, США». Я ніколи не була у таких місцях, тому, коли побачила цю фотографію, була дуже вдячна Професору за надану таку можливість.

Друга книга «Шедевр». Я була здивована, що Професор був у такій кількості країн і міст. Гадаю, що це найцікавіші книги, які дозволяють побачити так багато різних речей: природу, тварин, людей та їх традиції. Кожне фото має свій власний дух. Я бачила у книзі навіть міста України. Я живу в Україні, але я не знала, що наша природа така красива. Я була приголомшена, побачивши фото з Чорнобиля (через 2 роки після катастрофи), але Професор не побоявся і пішов туди, щоб показати людям, що це, дійсно, покинуте місто. У цій книзі ми бачимо життя людей з різних країн, справжню красу тварин, деякі з них є небезпечними, але такі красиві. В фотографіях я бачу розум Професора і мені це дуже подобається. 

Краще фото в цій книзі - гарний білий ведмідь у зоопарку (м. Сінгапур).

Спасибі Професору за ці книги.

 

30 червня 2013 року.

Сьогодні була перша справжня фотосесія для мене. У мене було багато емоцій, бо перший раз у моєму житті так багато людей працювали разом, щоб зробити гарні фотографії. Я не знаю як, але, коли я була в одній і тій же самій сукні, Професор зміг зробити багато різних фотографій, різних композицій. Я відчувала себе як реальна модель, але я знаю, що повинна  багато працювати, дізнаватись, як змінити позиції, посміхатися очима на фото. Я чекаю наступної фотосесії. Мені подобаються моменти, коли Професор звертає увагу на деякі мої фотографії, після цього я вірю в себе більше, і я розумію, що перебуваю на правильному шляху.

Мені дуже сподобалося те, що відбувалося сьогодні. Дякую Професору за ці почуття і за його роботу.

1 липня 2013 року

Сьогодні була наша друга фотосесія. Все було по-іншому, ніж учора: інший образ, індійські сукні, нове місце. Я відчувала, те ж, що й відчував Професор, фотографії були красивими. Сьогодні мені сподобався весь процес: музика, дизайн, сукні. Професор зробив все, щоб я виглядала та відчувала  себе, як індійська модель.

Я ніколи не перестаю дивуватися професіоналізму Професора, як він кожного разу  знаходить правильні позиції, змінює світло, місця і почуття, все це дає дуже гарні результати, ідеальні фото.

Я дуже рада, кожна фотосесія дає мені більше енергії на наступний день. Дякую Професору за те, що він навчив мене, його уроки не знайти в університеті або у школі. Завдяки Професору, я маю можливість розвиватися як модель. Я сподіваюся, що Вам сподобаються мої фото теж. Дякую!

 

2 липня 2013 року

Сьогодні була перша фотосесія в моєму житті у нижній білизні, і я рада, що це було зроблено з великим професіоналізмом. Мені дуже сподобалися результати фотосесії. Професор сказав, що моє тіло найбільше підходить для нижньої білизни.

Знову Професор зробив усе, щоб змусити мене відчувати себе вільно і розкуто: музика, дизайн ліжка, це було шикарно.  Я не міняла позиції, але Професор зробив багато різних фотографій. Професор може зробити з моєї однієї позиції багато фотографій з усіх боків. Весь процес сьогоднішньої зйомки мені дуже подобався. У білизні від «Victoria’sSecrets», зі студійним обладнанням для зйомки, у красивих тканинах на ліжку і, особливо, з найкращою фотографією в світі, я відчувала себе як модель світового класу.

  

3 липня 2013 року

Сьогодні була перша фотосесія в моєму житті зі справжніми діамантами і перший раз у моєму житті я носила діаманти, тим більше, що це були роботи на суму більше 2 мільйонів доларів. У першій частині фотосесії я не змогла повірити в це та була напруженою, але у другій половині фотосесії я зрозуміла, що я ношу і відчувала себе, як королева. Я думаю, що це відчуття відкрило мене для самої себе ще  більше, ніж раніше, тому що кожна фотосесія дає мені більше практики і діаманти - моя стихія, тому що я - жінка.

Мені подобається, як працює Професор, він дає мені шанс відкрити себе, говорить, що ще я можу зробити з моїм тілом і очима. Мені подобається таке навчання. Мені подобається все, що було сьогодні: діаманти, процес роботи, люди, які були зі мною. Кімната для фотосесії була дуже правильною - чорне скло, стіл, відображення алмазів, все це дуже красиво. Відмінно підібрані кольори, я була одягнена в білу сукню, Професор використовував чорний фон і правильні тіні і світло.

Сьогодні я була сильною, багатою жінкою. В мені відкрилася інша сторона. І, звичайно, я буду розповідати про це навіть, можливо, моїй онучці. Дякую Професору за ці емоції і красиві фотографії. Це був зоряний час для мене.

 

4 липня 2013 року

Сьогодні була моя остання фотосесія у Дубаї. Я була щаслива тут, Професор дав мені важливі знання.

Сьогоднішня фотосесія дала мені багато емоцій, тому що в Дубаї збулися мої мрії і в перший раз у своєму житті я була за кермом Lamborghini. Це було фантастично, але фотосесія була краща, ніж водіння. Професор робив різні фотографії з різних позицій. Я зрозуміла сьогодні, як правильно тримати тіло. На фотосесії з автомобілем багато різних нюансів. Знов Професор відкрив мені мої різні сторони. Він дає шанс своїм учням реалізувати свої мрії, цілі і можливості.

З усіх фотосесій я зрозуміла головне: основне для моделі - вміння працювати в одній команді з фотографом і не звертати увагу на інші предмети та людей навколо. І, звичайно, головне - вірити у свої мрії, бо вони збуваються, і зробити все для досягнення успіху. 

Мені подобається, як Професор легко говорив зі мною, як і з другом, тому що він розуміє своїх учнів. Це була для мене велика честь: працювати з ним і отримати сертифікат. Професор змінює моє життя в кращу сторону, тому я дуже рада. Сподіваюся, що це - не остання наша зустріч. Дякую, Професоре, дякую за Ваше добре серце.

    

6 липня 2013 року

Відвідування Великої мечеті "GrandMosque" та готелю «Emirates Palace Hotel» в Абу-Дабі.

Сьогодні був дуже красивий та духовний день. Я їздила в Абу-Дабі, щоб побачити мечеть SheikhZayed. Мечеть має білий колір з гарним куполом, що надає їй ще більше краси. Мені сподобався дрес-код, як у мусульман, що надає туристам більше можливостей для відвідування.

 Всередині було дуже красиво: блискучі стіни і стелі, люстри. В мене залишилось багато емоцій. Зовні і всередині була приємна аура, яку я відчувала в цей час.

Після цього я поїхала у самий гарний готель в Арабських Еміратах, він - як музей, бо все там було із золота. Дякую, Професоре, за ці останні дні у Дубаї. Я ніколи цього не забуду.

 

Розмови з професором

Сьогодні, під час розмови з Професором, я виявила нові можливості. Перша тема була про внутрішній світ людини, його розум, емоції та інстинкти. Я зрозуміла, що дуже важливо підтримувати баланс між розумом, емоціями та інстинктами. Було дуже цікаво почути роздуми Професора про людські якості та одержати більш докладну інформацію, оскільки я ніколи не думала про це раніше. Дійсно, все пов'язано. Наприклад, якщо ви посміхаєтесь, то завжди думаєте про приємне, про свої мрії, ви показуєте свої емоції, посмішку, випромінюєте світло і доброту. Інстинкт - це те, що слова не можуть пояснити, що знаходиться в нас. Іноді ми робимо деякі речі, які подобаються нам і не подобаються комусь, і ми не знаємо чому, тому що це - інстинкт. Насправді, є багато ситуацій, в яких інстинкт нам допомагає. 

Дізнавшись про ці три речі, я зрозуміла, що, насправді, їх можна реально контролювати і знайти баланс. Як наслідок, бути щасливим і досягти свої цілі і йти вперед, випромінюючи доброту і радість іншим людям. 

Друга тема була про красу і моду. Я дуже рада, що сьогодні Професор розповів мені про речі, якими я завжди цікавилася і раніше, але я не могла зрозуміти, що краще, що є правильним, але тепер я знаю, і я можу пояснити. Перш за все, тепер в моєму розумінні поняття гламур і мода змінилися. Це - не просто красивий одяг, і я не думаю, що багато красивих дівчат це розуміють, тому що головне - відчувати все всередині себе. 

Мода - це те, що диктує світ. Ми знаємо багато відомих дизайнерів і їх торгових марок, які вони створили у світі, але, коли ми відчуваємо, наприклад, що цей колір краще, або ми проектуємо те, що нам подобається - це наш стиль, це - не Prada або Dolce & Gabbana, це - наш стиль. Додаючи щось від себе у моді, ми бачимо гламур і красу. Наш стиль, мода і гламур – ось 3 речі, які пов'язані між собою. 

Професор сказав мені, що модна фотографія - не просте завдання, є багато речей, які модель повинна знати, але це мене не лякає. Навпаки, тепер я ще більше хочу дізнатися і відкривати для себе модну фотографію. Але найголовніше, що я зрозуміла для себе, що ми повинні спочатку змінити себе зсередини, а потім - зовні. Я можу, тому що я дійсно хочу цього, через емоції щастя  випромінювати радість, щоб відчувати себе вільно, без проблем, навіть якщо щось не зовсім так, як хотілося б, але це - життя. Ми створюємо наші власні проблеми, думаючи про них.

І, звичайно, мій інстинкт каже: "Тільки вперед!".

19.09.2013