КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Освітні програми з енергозбереження – нагальна потреба для підготовки сучасного фахівця

В університеті триває підготовка до ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Енергоефективний університет», яка відбудеться 21 листопада поточного року. Одним з напрямів роботи конференції є розробка та впровадження освітніх програм з енергозбереження та підвищення енергоефективності у навчальний  процес  ВНЗ ІІІ та ІV рівнів акредитації.

Ректор університету член-кореспондент НАПН України, доктор економічних наук, професор Грищенко І.М. особисто опікується реалізацією комплексної наково-технічної програми «Енергоефективність та енергозбереження» в КНУТД на 2012-2016 роки.

Тому невипадковим стало відвідування Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України, де його директор, член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Радченко В.О. ознайомила з цікавим доробком свого інституту щодо створення освітньої програми для робітничих спеціальностей «Енергоефективність у професійній освіті та на виробництві».

Такою проблемою наразі опікуються і фахівці нашого університету, але для освітнього рівня бакалавр, спеціаліст, магістр. Тому результатом зустрічі стала домовленість про проведення у нашому університеті спільного круглого столу  з особливостей розробки освітніх програм для фахівців легкої промисловості.

Фахівці інституту демонструють електронний навчально-методичний комплекс навчальної дисципліни «Енергоефективність у професійній освіті та на виробництві». 

Цікавим стало відвідування класу,  де використовуються спеціалізовані лабораторні стенди.

16.10.2013