КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

До 200-річчя з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

17 жовтня 2013 року студенти групи Ф-65 Коледжу КНУТД здійснили цікаву подорож  за маршрутом Моринці – Шевченкове – Будище.

В 1992 році мальовничі села Черкащини – Моринці, Шевченкове, Будище були об’єднані у державний історико-культурний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка».

«Садок вишневий коло хати...» Це про будинок у Моринцях,  де 9 березня 1814 року в сім’ї Григорія і Катерини Шевченків народився син Тарас. Центр заповідника – колишня садиба Тарасових батьків у с. Шевченковому. Хата і сьогодні зберігає речі тієї доби, тут усе дихає любов’ю і шаною до Кобзаря.

У селі Будище зберігся будинок поміщика Енгельгарда, де нині ведуться роботи з реконструкції цієї будівлі. Поряд – парк, у якому і досі шумить велетенській дуб, в дуплі якого, за переказами, Тарас ховав свої малюнки.

Студентами групи було зроблено сотні фотокадрів, в яких вони відобразили мальовничість рідного краю Великого Кобзаря. До 200-річчя з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка з найкращих фоторобіт буде створена фотовиставка.

 

22.10.2013