КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗВІТ ПРО ПЕРЕБУВАННЯ ДЕЛЕГАЦІЇ КНУТД У ДОРТМУНДСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ПРИКЛАДНИХ НАУК І МИСТЕЦТВ (НІМЕЧЧИНА)

20-21 жовтня 2013 р. у Дортмундському університеті прикладних наук та мистецтв (Німеччина) відбулася міжнародна конференція під назвою «Проблеми  соціальних ресурсів у мікро- та макро-контексті», в якій брала участь делегація Київського національного університету технологій та дизайну у складі декана факультету економіки та бізнесу Ігнатьєвої І.А., завідувача кафедри іноземних мов  факультету економіки та бізнесу Хоменка О.В. та керівника відділу магістратури Гавриленко Т.В.

Програма конференції передбачала розгляд  питань щодо вирішення соціально-економічних проблем суспільства та міжнародного досвіду інклюзивного навчання.

Обговоренням питань щодо вирішення соціально-економічних проблем суспільства були присвячені доповіді  професора  Пунам  Агравел  (Національна Рада досліджень в галузі освіти та професійної підготовки, Нью-Делі)

та доктора Петри Бьерн  (Міська Рада міста Мальме, Швеція)

Обговоренням питань міжнародного досвіду інклюзивного навчання були присвячені доповіді  професора Хорке  Дюран Енклада (Південний  американський університет, Мексика) та Філіпа Потера (Транснаціональна корпорація, Німеччина).

Доповідь  представників КНУТД Ігнатьєвої І.А. та  Хоменка О.В.  була присвячена питанням щодо активізації спільної діяльності Дортмундського університету прикладних наук і мистецтв та Київського національного університету технологій та дизайну та розвитку взаємовигідних міжнародних навчальних та науково-дослідних зв’язків.    

Обговорення доповідей проходило в режимі «круглий стіл», результатом якого стало рішення щодо створення спільного проекту між Київським національним університетом технологій та дизайну та Дортмундським університетом прикладних наук і мистецтв, направленого на вирішення соціально-економічних проблем Німеччини та України.

В обговоренні приймала участь декан факультету прикладних соціальних досліджень Маріан Косман, яка запропонувала створити робочу групу з українських та німецьких студентів, які у лютому 2014 року розпочнуть реалізацію спільного проекту в рамках Весняної школи на базі Дортмундського університету прикладних наук і мистецтв.

Результатом роботи делегації в Німеччині стало затвердження плану щодо реалізації Програми співробітництва між Київським національним університетом технологій та дизайну та Дортмундським університетом прикладних наук і мистецтв.

25.10.2013