КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ ТА СТУДЕНТІВ «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОДЕРЖАННЯ КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ, ХІМІЧНИХ ВОЛОКОН І НАНОКОМПОЗИТІВ»

20 листопада вперше у Київському національному університеті відбулась Всеукраїнська наукова конференція молодих учених та студентів «Сучасні технології одержання композиційних матеріалів, хімічних волокон і нанокомпозитів» (далі конференція). Конференція проводилась під  егідою Міністерства освіти і науки України, її організаторами виступили Київський національний університет технологій та дизайну та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут».

У Конференції взяли участь студенти та молоді учені 8 вищих навчальних закладів України та Росії: НТУУ «Київський політехнічний інститут»; НУ «Львівська політехніка»; Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара; Східноукраїнський національний університет ім. В. Даля; НТУ «Харківський політехнічний інститут»; Київський національний торговельно-економічний університет; Інститут сфери обслуговування та підприємництва (філіал ДГТУ), м. Шахти (Росія)., КНУТД.

Відкрила конференцію проректор з науково-педагогічної роботи Бондаренко Ольга Олександрівна.

З аналізом основних напрямків наукової діяльності кафедри виступив завідувач кафедри  технології полімерів та хімічних волокон професор Пахаренко Валерій Олександрович.

Наукові проблеми та методи підготовки фахівців були висвітлені у доповіді Микульонка Ігора Олеговича, професора кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування НТУУ «Київський політехнічний інститут».

Про перспективи впровадження нових розробок у виробництво молодим ученим розповів головний інженер ВАТ «Київхімволокно» кандидат технічних наук Тимченко Володимир Іванович.

Доповіді студентів та молодих учених були присвячені дослідженням технологічних аспектів виготовлення і переробки полімерів, хімічних волокон, технології опоряджувального виробництва та обладнання для цих процесів.

Конференція викликала зацікавленість з боку її учасників та викладачів. У процесі обговорення доповідачі отримали деякі зауваження та рекомендації щодо подальшого продовження наукових досліджень.

За результатами роботи конференції було прийнято рішення вважати доцільним подальше проведення молодими науковцями досліджень в галузі розробки технології хімічних волокон, синтезу полімерів, переробки пластмас і опоряджувального виробництва. Розширити спільне наукове співробітництво молодих науковців вищих навчальних закладів України, практикувати формування творчих колективів для вирішення важливих народно-господарських задач зі створення нової конкурентоспроможної продукції і просування її до впровадження у виробництво.

Учасникам конференції були вручені сертифікати та тези доповідей

Під час проведен6ня конференції її учасники мали змогу ознайомитись з історичними та культурними пам’ятками м. Києва та виставкою творчих робіт студентів КНУТД.        

22.11.2013