КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Екскурсія мальовничими місцями річки Рось

Минає осінь, облітає листя з дерев, дні стають прохолодніші… Але для фотохудожника не має поганої погоди, і тому студенти випускної групи Ф-9-1 спеціальності «Художнє фотографування» Коледжу КНУТД із задоволенням поїхали на екскурсію мальовничими місцями річки Рось.

Під час поїздки студенти милувалися та фотографували пейзажі рідного краю. У м. Біла Церква в Рось впадає ліва притока – річка Роставиця, що має довжину 116 км. Її русло в окремих місцях розпадається на рукави. Від Білої Церкви до с. Синяви на Росі зрідка зустрічаються порожисті місця. Береги часто порізані ярами. У цих селах студенти знімали старі млини, водоспади, старовинні будівлі.

Ознайомилися з батьківщиною К.Паустовського. Пам’ять письменника на все його життя зберегла образ старої дідівської садиби поблизу Білої Церкви в Городищі: глибокі ставки, оточені старими вербами, гаї, галявину. Так народилась його любов до пейзажу, він став письменником - майстром образної народної мови.

Студенти відвідали місце на березі річки, де встановлено пам’ятник Миколі Степановичу Вінграновському – українському письменнику-шістдесятнику, режисеру, актору, сценаристу і поету.

Поет писав:

«Сюди, сюди, на ці шовкові води,
На синій звук любові і свободи,
На синю Рось, що в снах моїх тече…»

 

Під час поїздки студенти зібрали багатий фотографічний матеріал, який використають для створення фотоекспозицій дипломних проектів та майбутніх персональних фотовиставок.

До Києва всі повернулися сповнені творчим натхненням.

26.11.2013