КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Акція по збереженню тепло-, водо- та енергоресурсів серед мешканців гуртожитку Коледжу КНУТД

Чому нам необхідно берегти енергію

Зараз людина вже не може обійтися без електричного світла, тепла батарей в квартирі, продукції, що створює наш звичний комфорт. Людина звикає до нових благ цивілізації, на які потрібна усе більша і більша кількість енергії.

Обмежити зростання споживання енергії дуже складно, адже від нього безпосередньо залежить здоров'я і добробут кожної людини. Чи готові ми для цього гірше живитися або одягатися, поміняти свій спосіб життя?

Ні, необхідно вирішити інше завдання: як сучасній людині не погіршуючи рівень комфорту (присвячуючи значну частину свого життя дозвіллю, освіті, творчості, розвитку, здоров'ю і так далі) оптимізувати своє споживання енергії, економлячи при цьому корисні копалини і природні ресурси?

Відносна доступність електроенергії, тепло, гарячої води створюють представлення у багатьох людей про те, що ці блага з'являються самі собою і вони ніколи не вичерпають себе. Навіщо їх економити, якщо кожен ними забезпечений в достатній кількості за доступну ціну? Скільки витрачу, за стільки і заплачу, витрачу більше, ну і що, - заплачу більше. Але такий світогляд дуже швидко приведе до негативних наслідків, адже основні ресурси, використовувані при виробленні енергії, є непоновлюваними. Відсутність розумного підходу до використання енергії дуже швидко приведе до того, що вона стане менш доступною і дорожчою.

Треба використовувати енергію раціонально, необхідно навчитися її берегти. Окрім істотної економії грошей при оплаті енергії, споживаючи енергію ефективно, Ви вносите дуже важливий вклад до рішення глобальних проблем екології.

26.11.2013