КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Зустріч представників студентства з Президентом України

13 грудня 2013 року відбулась зустріч президента України з представниками студентства міста Києва. На зустрічі були присутні представники студентського самоврядування Київського національного університету технологій та дизайну.

Президент України Віктор Федорович Янукович розповів про кроки, які були зроблені за останній час для наближення України до Європейського Союзу. Крім того, Президент озвучив плани економічних реформ та розвитку галузі охорони здоров’я, особливо, що стосується будівництва нових лікарень. Серед основних причин затримки підписання угоди про асоціацію з ЄС, Президент наголосив на економічних труднощах пов’язаних з переходом на Європейські стандарти, а також тиском Російської Федерації в торговельних питаннях. На даний момент триває робота над дорожньою картою для підписання Угоди про асоціацію. Голова держави обґрунтував необхідність "капітального ремонту" економіки держави перед підписанням угоди про асоціацію з ЄС, та зазначив, що на це потрібен певний час та кошти. Не зважаючи на це, Президент Янукович запевнив, що курс на інтеграцію України у Європейську спільноту залишається незмінним. 

Одним з головних питань, яке цікавило представників студентства було притягнення до відповідальності винних у побитті мирних демонстрантів 30.11.2013. Президент запевнив, що всі винні будуть покарані, але для цього повинні бути закінчені слідчі дії, які зараз активно проводить генеральна прокуратура України.

«Сьогодні розбирається в цих питаннях Генеральна прокуратура. Мені давати відповідь на це питання, поки не буде слідства, поки ми не отримаємо остаточний результат, голослівно когось звинувачувати і на когось чіпляти ярлик не хотілося б. Єдине, що я можу сказати, що це неприпустимо», - сказав Глава держави.

За його словами, рішення мають прийматися за результатами розслідувань.

«Для того, щоб ми з вами відповіли на це питання, треба ще трохи почекати. Будь-яка невинна людина не повинна постраждати, а та, що винна - повинна за це відповідати», - наголосив Віктор Янукович.

16.12.2013