КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ ПРО УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ ДЛЯ НІМЕЦЬКОМОВНОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ

«УКРАЇНА-НІМЕЧЧИНА: МІЖКУЛЬТУРНИЙ ДІАЛОГ»

 

Державна наукова установа «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки України спільно з благодійною організацією «Центр німецької культури Widerstrahl»» ініціює проведення Всеукраїнського конкурсу для студентської молоді.

1. Загальні положення 

Всеукраїнський конкурс для німецькомовної студентської молоді «Україна-Німеччина: міжкультурний діалог» (далі - Конкурс) оголошується  Центром німецької культури «Widerstrahl» за підтримки Посольства Німеччини в Україні, Гете – Інституту в Україні та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки.

(Конкурс проводиться за фінансової підтримки БФ «Товариство Розвитку» м. Одеса, грант в номінації «Wissen macht Entwicklung»).

2. Мета конкурсу

Метою Конкурсу є:

  • формування міжкультурного діалогу Україна – Німеччина, через сприйняття іншої культури та засобів соціальної комунікації, популяризація культури, традицій українського та німецького народів;
  • сприяння розвитку зацікавленості, формування особистісного ставлення до культурних надбань Німеччини та України, розуміння спільного та відмінного у культурах двох держав, виховання у молодого покоління громадян України толерантного і шанобливого ставлення  до культур; 
  • популяризація культурних надбань німців, які проживають в Україні, виховання  шанобливого ставлення до культури і традицій українського та німецького  народів;
  • залучення підростаючого покоління до збереження та розвитку культурної спадщини шляхом вивчення історії рідного краю, історико-літературних пам’яток, народних традицій та звичаїв;
  • виховання відповідального ставлення до пам’яток культури як самобутнього загальнолюдського культурно-мистецького надбання;
  • виявлення та підтримка студентської молоді, яка цікавиться історією, культурою, традиціями українського і німецького народів та виявила здібності до наукових пошуків, написання публіцистичних,  наукових робіт.

3. Умови проведення конкурсу 

3.1. Конкурс проводиться на добровільних засадах у період з 01.02.2014 р. по 30.05.2014  р. серед  студентів вищих навчальних закладів України за номінаціями:

  • "Література" (Розповідь про улюблений твір. Німецька література  та її вплив на світову, зокрема, українську літературу. Спільні теми, вічні образи та філософські мотиви у творах українських та німецьких письменників. Вплив  німецької мови на збагачення української лексики).
  •  "Діалог культур" (Елементи німецької культури в архітектурних, історичних і культурних пам’ятках, що є у вашій місцевості. Традиції, звичаї, віруваннях німецького та українського народів: взаємозв’язки та відмінності. Культура і національна ідентичність).

3.2. Конкурс проводиться як творче змагання студентської молоді, яка виявила інтерес до культури Німеччини, історичних традицій та звичаїв.

3.3. Матеріали, подані на конкурс, не рецензуються і не повертаються. Кращі роботи будуть надруковані в збірнику творів переможців Конкурсу, а також запропоновані до друку німецькомовним періодичним виданням.

 4. Вимоги до робіт

 4.1. На Конкурс  можуть бути подані:  відгуки, твори, твори-роздуми, есе, нариси, власні переклади творів, власні поетичні твори, наукові дослідження. До розгляду приймаються лише роботи  написані  німецькою мовою.

4.2. Особисті дані авторів вкладаються в окремий конверт з написом «АВТОРИ», який заклеюється і вкладається в конверт з роботою. Задля об’єктивності оцінювання, не робити жодних позначок стосовно авторів, місця навчання тощо на конкурсних матеріалах.

4.3.Твори слід подавати в обсязі від 3 до 10 сторінок, наукові дослідження - до 20 сторінок. Додатково також можна  надсилати ілюстрації до творів, малюнки, фотографії тощо.

4.4. Роботи учасників конкурсу приймаються до 30 травня  2014 року за адресою: Центр німецької культури «Widerstrahl», вул. Володимирська 37, оф.14 ;  м.Київ, 01034. 

5. Визначення та нагородження переможців Конкурсу

5.1. До складу Журі входитимуть представники Посольства Німеччини в Україні, Міністерства освіти і науки, Гете –Інституту в Україні,  Інституту інноваційних технологій і змісту освіти

5.2. Журі Всеукраїнського конкурсу визначає по три переможці в кожній номінації, яким будуть вручені дипломи та цінні подарунки, а також додатково, журі визначає по 3 лауреати у кожній номінації, які також нагороджуються цінними подарунками. Серед переможців конкурсу, які посіли 1 місця, додатково буде розіграно подарунковий сертифікат на поїздку до Німеччини.

5.3. Нагородження переможців конкурсу відбудеться в травні 2014 року  у приміщенні ЦНК «Widerstrahl» (м.Київ)  за участі представників Посольства Німеччини в Україні та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Гете – Інституту в Україні, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, та ін. партнерських організацій і  засобів масової інформації.

 

Контактні телефони: (044) 239-31-45; (044) 239-31-54; (044) 279-31-35

e-mail:       www.widerstrahl.org 

11.02.2014