КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Наш університет достойно представлений на 26-му Міжнародному фестивалі моди KYIV FASHION

18 лютого 2014 року у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» розпочав свою роботу 26-й міжнародний фестиваль моди KYIV FASHION.

Київський національний університет технологій та дизайну традиційно бере активну участь у цьому найбільшому в Україні міжнародному спеціалізованому виставковому заході. На KYIV FASHION 2014 прибули більше 300 компаній-представників вітчизняної та світової фешн-індустрії з 15 країн Європи та Азії. Тут вони демонструють кращі зразки своїх нових колекцій, що відображають останні світові тенденції у розробці, пошитті та виробництві одягу та аксесуарів.

Беззаперечним авторитетом на фестивалі моди користується КНУТД – єдиний вищий навчальний заклад, представникам якого організатори виставки довіряють представляти сегмент вітчизняної освітянської галузі, що готує спеціалістів для легкої промисловості та індустрії моди.

В урочистій атмосфері відбулось відкриття виставки, на якому ректор Київського національного університету технологій та дизайну професор, д.е.н., член-кореспондент НАПН України, Заслужений працівник освіти України Іван Михайлович Грищенко привітав гостей, учасників і відвідувачів фестивалю, звернув їх увагу на той факт, що КНУТД був і залишається лідером на українському освітянському ринку у підготовці фахівців для легкої промисловості та індустрії моди, який готовий надати високопрофесійну допомогу підприємствам цієї галузі і побажав всім успішної роботи на KYIV FASHION 2014.

На запрошення ректора генеральний директор організатора виставки - ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» («КМКЯ») Володимир Андрійович Іванов відвідав стенд КНУТД, де відбулись переговори щодо подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва між університетом і «КМКЯ» - лідером українського виставкового бізнесу.

У відповідності з програмою роботи виставки нашому університету була запропонована можливість ознайомити численних глядачів і представників ЗМІ із своїми дизайнерськими розробками: тренд-зону виставки прикрашали костюми ХVII-XVIII ст., реконструйовані на кафедрі художнього моделювання костюма,

 

а на подіумі виступили студенти, які продемонстрували моделі одягу, що стали переможцями конкурсів «Печерські каштани» та «Сузір’я «Каштан» у 2013 році.

 

 

 

Таким був перший день роботи 26-го фестивалю моди. У наступні дні заплановані майстер-класи викладачів КНУТД, які традиційно збирають зацікавлену аудиторію, а також дозволяють нашим студентам розширити свій кругозір з майбутнього фаху.

19.02.2014