КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Семінар “Напрями співпраці університету з наукометричними інформаційними системами – моніторинг, аналіз досліджень та індексування публікацій”

Семінар “Напрями співпраці університету з наукометричними інформаційними системами – моніторинг, аналіз досліджень та індексування публікацій”  

6 березня 2014 року науково-технічною бібліотекою КНУТД був організований науково-практичний семінар, робота якого була спрямована на обговорення питань розвитку наукометричних баз даних та їх можливостей, проблем публікації праць українських вчених у провідних світових виданнях та рецензованих журналах, що включені до наукометричних баз даних.     

У семінарі взяли участь науковці, викладачі, аспіранти, магістри КНУТД. Лекцію проводив Васильєв Олексій Всеволодович, к.т.н., директор Асоціації «Інформатіо-Консорціум». Загальна кількість присутніх становила 52 особи.

До порядку денного семінару було внесено та заслухано такі питання:

  • Наукометричні бази даних;
  • Огляд концепції та можливостей;
  • БД Scopus;
  • Науково-інформаційні та наукометричні дослідження;
  • Проблеми публікації українських вчених у провідних світових виданнях та рецензованих журналах, що включені до наукометричних баз даних.    

Вступне слово було надано проректору з наукової та інноваційної роботи професору, д.т.н. Каплуну Віктору Володимировичу.

Дискусійними стали питання інтеграції вітчизняних науковців до наукометричних баз даних, які саме наукометричні бази даних відповідають профілю Університету, умови входження вчених та їх наукових доробків до цих баз даних.

Семінар пройшов успішно, доповідь визвала неабияку зацікавленість молодих вчених та професорсько-викладацького складу.

07.03.2014