КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ХІIІ Всеукраїнська конференція молодих вчених та студентів «Наукові розробки молоді на сучасному етапі»

В тринадцяте на теренах Київського національного університету технологій та дизайну (у відповідності до плану Міністерства освіти і науки України) відбулась Всеукраїнська наукова конференція молодих вчених та студентів «Наукові розробки молоді на сучасному етапі», покликана активізувати і популяризувати наукову діяльність молоді та провідних спеціалістів-практиків в галузі легкої промисловості. Співорганізатори конференції - Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій та дизайну, Українська асоціація підприємств легкої промисловості.

Програма конференції включала широкий спектр наукових напрямів: в чотирьох секціях (нові наукомісткі технології виробництва матеріалів, виробів широкого вжитку та спеціального призначення; мехатроніка, комп’ютерні системи, метрологія та інноваційні технології  в машинобудуванні; ресурсозбереження та охорона навколишнього середовища; економічні та соціально-політичні проблеми активізації інноваційної діяльності підприємств України)  працювала 41 підсекція.

У конференції  взяли участь біля 1000 студентів та молодих вчених,  з них понад 80 учасників – представники  20 вишів України, Російської Федерації та Республіки Білорусь.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової та інноваційної роботи  д.т.н., професор Каплун В.В.

Про стан та проблеми галузі, перспективи співробітництва науковців з підприємствами легкої промисловості  розповіла виконавчий директор Асоціації підприємств легкої  промисловості  України  Ізовіт Т.Л.

Привітав учасників конференції також голова секретаріату  Української асоціації студентського самоврядування, член колегії Міністерства освіти і науки України Смирнов О.О.

На пленарному засіданні були заслухані цікаві і змістовні доповіді: Манойленка О.П., доцента Київського національного університету технологій та дизайну; студентів - Прими Ю.І.Ніконової А.В., Єрмакової М.О. (Київський національний університет технологій та дизайну); Рябчикової К.М. (Українська інженерно-педагогічна академія, м. Харків);  Поляк О.М. (Хмельницький національний університет;  Гаркуши Я.О. (Чернігівський національний технологічний університет); Смирнової К.О. (Херсонський національний технічний університет); Ігоніної Г.М. (Український державний хіміко-технологічний університет, м. Дніпропетровськ), які викликали жваві дискусії.

В рамках роботи конференції підведені  підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Легка промисловість», що проводився на базі нашого університету.  Авторитетне журі Конкурсу, до складу якого входили представники провідних підприємств легкої промисловості, відмітило високий рівень виконання досліджень, обґрунтованість вибору тем та практичне спрямування представлених на конкурс робіт.

  

Завершилось пленарне засідання конференції церемонією нагородження призерів конкурсу.

  

Гарною традицією подібних заходів є облаштування виставкових експозицій наукових шкіл університету, де учасники і гості конференції могли ознайомитись з науковим доробком студентів та молодих вчених Київського національного університету технологій та дизайну.

Далі робота конференції продовжилась на секційних засіданнях.

  

25.04.2014