КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міжнародна конференція та Школа для молодих вчених «Фізика перспективних матеріалів» в Румунії за участю КНУТД

З 22 по 28 вересня в м. Ясси (Румунія) проходила Х Міжнародна конференція та І осіння Школа для молодих вчених з напрямку «Фізика перспективних матеріалів» https://www.icpam.ro/

Головним організатором конференції та школи був Університет ім. Олександра Яна Куза (м. Ясси). Київський національний університет технологій та дизайну був офіційним ко-організатором цих важливих наукових заходів від України.

Наукова тематика конференції та школи охоплювала 12 міждисциплінарних напрямків, таких як тонкі плівки та наноструктури для сучасної електроніки; матеріали для енергетики та оточуючого середовища; магнітні матеріали та спінтроніка; полімерні матеріали і композити; біоматеріали; функціональні матеріали; мистецтво, наука, технології та ін.

В конференції та школі прийняли участь досвідчені та молоді вчені, аспіранти та магістри майже з 30 країн світу, які представили більш ніж 300 усних та стендових доповідей.

Українська делегація була представлена завідувачем кафедри електрохімічної енергетики та хімії Київського національного університету технології та дизайну, проф.  В.З.Барсуковим (пленарна доповідь на конференції та лекція на школі);

аспірантом цієї ж кафедри Ілоною Сеник (2 стендові доповіді);

аспірантом інституту Фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України Оленою Уставицькою (2 стендові доповіді), випускницею КНУТД;

аспірантом Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Оленою Тинкевич (2 стендові доповіді); магістром Національного технічного університету «Харківський політехнічний університет» Анною Герман (1 усна доповідь).

Українська делегація прийняла активну участь у всіх заходах конференції та школи. Оргкомітет за рахунок спонсорських внесків повністю компенсував молодим вченим з України всі витрати на проживання та участь в наукових заходах.

Планується публікація матеріалів доповідей в рейтингових міжнародних журналах. Наступна конференція цієї серії запланована на вересень 2016 р.

01.10.2014