КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Фінал Міжнародного студентського конкурсу NAFA «ВСЮДИСУЩЕ ХУТРО»

Минулої осені, на Третій Міжнародній виставці хутра FUR EXPO Ukraine, з організаторами якої наш університет підтримує тісні стосунки, було оголошено, що Україна стала однією з країн, в яких канадська компанія Північноамериканський Хутровий Аукціон (NAFA) спонсорує студентські дизайнерські конкурси. Досвід проведення таких конкурсів NAFA має у багатьох країнах світу: Греції, Італії, Гонконзі та інших.

Взяти участь в українському конкурсі було запропоновано студентам по всій Україні, а Київський національний університет технологій та дизайну (КНУТД) виступив в ролі співорганізатора цього конкурсу.

Перший тур конкурсу скоротив кількість ескізів до 58, з яких представники NAFA та КНУТД вибрали 5 півфіналістів. Компанія «Тикаферлюкс», один з лідерів в Україні з виробництва хутряних виробів класу «люкс», пошила ці моделі з різних видів дикого хутра, як це було передбачено в ескізах студентів. Фінал конкурсу було довірено провести нашому університету.

Для ознайомлення студентів і викладачів з результатами творчості молодих модельєрів-дизайнерів 27 жовтня п’ять найкращих виробів були виставлені в Музеї КНУТД.

За три дні роботи виставки майже 200 відвідувачів змогли висловити свої враження шляхом голосування за ті моделі, які їм найбільше сподобались. За результатами проведенного анкетування мав визначитись переможець у номінації «Приз глядацьких симпатій».

Довгоочікуваний День визначення переможців наступив 29 жовтня. Для винесення остаточного вердикту до університету прибули авторитетні спеціалісті хутряної галузі – члени журі Міжнародного студентського конкурсу NAFA «ВСЮДИСУЩЕ ХУТРО»: Мороз Оксана Степанівна - директор з маркетингу  NAFA по Східній Європі; декан факультету дизайну, д.т.н, проф. Колосніченко Марина Вікторівна; директор ТОВ «Тикаферлюкс» Іванишин Володимир Васильович; виконавчий директор Української асоціації хутровиків Ємельянова Алла Вікторівна; президент Асоціації звіроводів України Дикий Олександр Іванович, дизайнери Ірина Пархоменко та Фелікс Родіонов. 

На церемонію нагородження переможців конкурсу, яка відбулась 29 жовтня прибули численні гості: директор міжнародної виставки хутра Fur Expo Табенков Олександр Анатолійович , директор хутрового салону «Хутра України» Юлія Зайцева , маркетолог хутрової фірми «Апстар континентал» Яна Подольська, директор торгової мережі магазинів «Тикаферлюкс» Іванишин О.І., менеджер ТОВ «Тикаферлюкс» Прохорець Є.Є., молоді дизайнери – учасники конкурсу Дизайнерів Міжнародної Хутрової Федерації «Євразія» Діана Агаян, Летиція Ковальова, Анжела Безродна, а також представники засобів масової інформації:  головний редактор журналу «Легка промисловість» Єрмолаєва Тамара Олексіївна, директор PRMedia Ірина Трофімова, представник Видавничого дому «Вавілон» та журналів L'Officiel, Pink – Лілія Михайленко, представник «Ділової газети «Капітал» Ірина Шапошникова.

Розпочав урочисту церемонію проректор КНУТД з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Чабан В.В., який привітав високоповажних гостей, висловив подяку всім організаторам і учасникам цієї непересічної події і побажав подальших успіхів у взаємовигідному співробітництві з університетом присутнім на заході провідним учасникам вітчизняного та міжнародного хутрового ринку: виробникам, підприємцям, журналістам.

 

Присутні з інтересом оглянули експозицію, познайомились із студентами – авторами кращих ескізів хутрових виробів, обмінялись думками та ідеями щодо подальшої співпраці.

 

Для оголошення лауреатів і вручення почесних нагород учасники церемонії були запрошені у конференц-зал. В присутності більше 70 запрошених в  урочистій обстановці директор з маркетингу  NAFA по Східній Європі О.С. Мороз вручила Подяки керівникам та співробітникам КНУТД за відмінну організацію конкурсу і зачитала протокол рішення журі.

Переможцями конкурсу стали наступні студентки КНУТД:

«Приз глядацьких симпатій» - Скорик Тетяна за виріб «Короткий жакет з поясом із стриженого бобра та сірої ліси»

2-е місце – Галушка Марія за виріб «Пальто з капюшоном із койота та тканини»

1-е місце – Фінік Марія за виріб «Коротка куртка із довговорсового бобра».

Від Північноамериканського Хутрового Аукціону (NAFA) всім учасникам фіналу були вручені Почесні Дипломи, а переможцям - цінні подарунки. Головна нагорода, згідно умов конкурсу, дісталась фіналістам, які зайняли перше і друге місця. Це – повністю сплачена поїздка на креативний семінар до Студії NAFA до Торонто, Канада.

Радості переможниць не було меж.

А наш університет ще раз довів свій високий рівень у підготовці фахівців, які гідно представляють КНУТД на міжнародному ринку. 

03.11.2014