КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ФОТОКОНКУРС «Волонтер – звучить гордо»

За нинішньої ситуації в Україні - збройний конфлікт на сході, різке зростання кількості переміщених осіб в усіх регіонах та дестабілізації мирного плину життя у південних та центральних регіонах – утворилася величезна кількість найрізноманітніших волонтерських рухів та організацій.

 

 

Керуючись Молодіжною програмою розробленою у відповідності зі Стратегією розвитку Товариства Червоного Хреста України до 2020 року та Планом розвитку Товариства на 2011-2012 роки, а також з метою поширення серед молоді інформації про Міжнародний волонтерський рух Червоного Хреста, визначення пріоритетів у молоді по мотивації приєднання до волонтерської справи, виявлення нових, незадіяних напрямків діяльності у яких можуть бути задіяні волонтери Червоного Хреста України, організовано ФОТОКОНКУРС «Волонтер – звучить гордо» ініційований спільно ректоратом Київського національного університету технології та дизайну, коледжем Дизайну і Товариством Червоного Хреста України та закріплений спільною угодою.
Конкурс присвячений Міжнародному дню волонтерства.

 

ФОРМАТ КОНКУРСУ

У конкурсі можуть приймати участь студенти чи аспіранти навчальних закладів України, без розподілу за фахом, віком, статтю, національністю і віросповіданням.
Вік учасників від 15 до 30 років.


Фотоконкурс не є комерційним заходом. Участь у конкурсі є безкоштовною.


ПЕРІОД ДІЇ КОНКУРСУ

Розпочинається 12 листопада, завершується 10 грудня 2014 року.

День підведення підсумків – 10 грудня 2014 року.

Визначення переможців – 10 грудня 2014 року.

Відкриття фотовиставки – 17 грудня 2014 року.

 

МЕТА КОНКУРСУ

Визначити точку зору молоді на волонтерський рух, бажання і потребу сучасної молоді в участі у волонтерських рухів, елементи мотивації та спонукання. Позначити пріоритети та напрямки розвитку молодіжного волонтерського руху на найближчі роки. Виявити його сильні та слабкі сторони, нові формати роботи.

Залучати молодь до участі в молодіжних акціях і програмах організованих Товариством Червоного Хреста, демонструвати основи гуманізму та спрямовувати на соціальну діяльність.

Сприяти зміцненню мережі молодіжних координаторів шляхом створення і реалізації інформаційної кампанії всеукраїнського рівня, залучення їх до роботи в системі Товариства Червоного Хреста, мотивування молоді та її залучення до виконання гуманітарних програм Товариства.

 

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ

  • Активізація роботи всієї структури молодіжного руху в рамках Товариства за рахунок підвищення інтересу широких верств зацікавленої у волонтерських діях молоді України.
  • Зміцнення потенціалу молодіжної ланки Товариства та приріст участі молоді у процесах прийняття рішень на всіх рівнях Товариства.
  • Участь шкільної і студентської молоді, як основного джерела розвитку молодіжного руху Червоного Хреста, в активному інформаційно-пропагандистському заході.
  • Підвищення рівня мотивації молоді до участі у програмах і заходах Червоного Хреста.

 

ПЕРЕМОЖЦІ ВИЗНАЧАЮТЬСЯ У ЧОТИРЬОХ НОМІНАЦІЯХ

  1. ВОЛОНТЕР – ЗВУЧИТЬ ГОРДО: відображення причин, мотивацій, дій, які викликають гордість у глядача за дії співвітчизника-волонтера, повагу та пошану до волонтерської діяльності.
  2. ПРИНЦИПИ ГУМАНІЗМУ: мають відображатися дії чи результати дій, які відповідають основоположним принципам гуманістичних ідей ставлення до людей: а) гуманність, б) нейтральність від політичних, ідеологічних, державних чи фінансових організацій, в) добровільності щодо виконання обов’язків волонтера, г) єдності усіх представників Волонтерського Руху, направлених на допомогу людям, д) неупередженості до постраждалих за віком, статтю, віросповіданням, політичною та державною приналежністю, расою та іншими негуманними ознаками, є) незалежності від партійних, політичних, фінансових, адміністративних та інших структур впливу.
  3. ПОКЛИК ВОЛОНТЕРСТВА: демонстрація мотивацій, причин, цілей, шляхів, заради чого люди стають, або варто стати, волонтерами.
  4. МОЛОДИЙ ВОЛОНТЕР: наймолодший учасник-переможець, робота якого будь-яким чином відображає одну з трьох попередніх умов.
  5. У разі виявлення учасника конкурсу, який зміг відтворити на фотознімку дві та більше номінацій і визнаний безумовною більшістю членів конкурсної комісії, йому може бути призначений Супер-приз.
  6. Приз-заохочення: призначається комісією у разі недостатнього висвітлення конкурсантом вимог/умов за однією з номінацій, але які представляють художній та ідеологічний інтерес. Фотографії цього конкурсанта будуть надруковані на сторінках журналу.

 

ТЕХНІЧНІ УМОВИ

До уваги конкурсної комісії приймаються авторські фотографії кольорового та чорно-білого виконання, у кількості до 5 штук, у цифровому вигляді, в оригінальному форматі розміром не менше 3500х10600 pix, або 16 мгб, без використання будь-яких програм з монтажу та зміни оригінального відбитка.

Надсилаючи фотографії, автор надає право на безкоштовне використання робіт на розсуд конкурсної комісії зі збереженням авторських прав.

Будемо вдячні учасникам конкурсу за надання робіт у друкованому вигляді розміром по довгій стороні 45 см, з додаванням електронного файлу на CD.

 

ВИМОГИ ДО ФОТОРОБІТ

До участі в конкурсі відбираються фотороботи за зазначеними вище умовами якщо вони демонструють мотивацію для залучення до волонтерської діяльності, показують роботу волонтерів, чи її результати, будні навчання та свята. Зміст фотографій має демонструвати принципи гуманності, нейтральності, добровільності, єдності, неупередженості, незалежності. У фотографіях не можуть бути використані елементи політичного, релігійного змісту, пропаганди військової ескалації чи такі, що демонструють зневажливе ставлення до життя та здоров’я людини.

 

РОБОТА КОМІСІЇ

Конкурсна комісія складається з викладачів Університету і представників Товариства. Очолюють комісію голова, визнаний фахівець з мистецтва сучасного фото та співголови які представляють донорські організації. Рішення приймаються простою більшістю голосів. Комісія визначає переможців за номінаціями, а також позначає роботи без номінацій, які представляють інтерес для аудиторії і будуть використані у підсумковій виставці. Комісія приймає рішення щодо використання найкращих робіт у друкованих, теле- та інтернет-виданнях, у рекламній та інформаційно-пропагандистській діяльності без згоди автора фотографії.

Організація виставки робіт переможців у виставкових залах Києва та випуск фотобуклета робіт-номінантів. Номінант має представити комісії студентській квиток, або ж довідку з аспірантури.

Почесний голова конкурсної комісії

  • заслужений журналіст України, лауреат премії «фотограф року 2013» Лукацький Єфрем

Співголови:

  • Координатор співпраці Міжнародного Комітету Червоного Хреста, делегації в Україні, пан Рафаело Мюллер;
  • Проректор Київського національного університету технології та дизайну Чабан Віталій Васильович.

Склад комісії:

Від Товариства Червоного Хреста

    1. Віктор Щербанюк
    2. Тарас Логгінов
    3. Ольга Побережна
    4. Валерій Серговський
    5. Астабацян Ашот

Від Київського національного університету технології та дизайну:

    1. Хмелевська Любов
    2. Антонович Валеріан
    3. Літічевська Ірина
    4. Овчаренко Володимир
    5. Афтанділянц Вадим


ФОТОРОБОТИ ПРИЙМАЮТЬСЯ:

або

Товариство Червоного Хреста України: Київ, вул. Пушкінська, 30, відділ інформації, тел. 234-17-90

Більш детальну інформацію можна дізнатися за телефонами

044  234-17-90 або 050 394-94-94

Коорденатори:

Віктор Щербанюк  (044) 234-17-90           

Антонович Валеріан (050) 394-94-94
  

ЗАЯВКА УЧАСНИКА:

ПІБ учасника
ВНЗ
Посада (студент/аспирант)
Номер телефона
Електронна пошта
Номінація
Кількість робіт

13.11.2014