КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Стажування “Сучасний університет – проектний підхід до організації роботи згідно до положень європейських кваліфікаційних рамок” у м. Лодзь ( Польща)

З 9 по 15 листопада 2014 року в місті Лодзь, Польща пройшло стажування “Сучасний університет – проектний підхід до організації роботи згідно до положень європейських кваліфікаційних рамок” яке організувала Фундація Central European Academy Studies and Certification   (CEASC) (Польща) у співпраці з Університетом Інформатики (WSIiU) (Лодзь) та Центром Європейських Фондів (BFE) (Лодзь).

На семінарі Київський національний університет технологій та дизайну представляли проректор з науково-педагогічної роботи Ігнатьєва І.А., декан факультету економіки та бізнесу Хоменко О.В., керівник відділу магістратури Гавриленко Т.В.


У тренінгу брали участь представники викладацького складу, методичний та адміністративний персонал Вищих Навчальних Закладів України.


Під час стажування складала 108 лекційних та практичних занять, під час яких учасники мали змогу дізнатись про:

  • трирівневу систему вищої освіти та кваліфікаційні рівні європейського освітнього простору, їх порівняльний аналіз з українськими відповідниками;
  • проектний підхід в організації навчального процесу в європейських університетах;
  • досвід формування навчальних планів з застосуванням проектного підходу;
  • практичну реалізацію в рамках організації навчального процесу принципу мобільності студентів та викладачів через використання спеціалізованих фондів ЄС, призначених для фінансування компоненту мобільності
  • роботу над власними обмінними, навчальними та дослідницькими проектами, фінансованими з джерел ЄС: приклади, досвід, вимоги до учасників подібних проектів.

По закінченню стажування усі учасники були нагороджені офіційними сертифікатами про отримання післядипломної освіти (форма міністерства освіти Республіки Польща).


20.11.2014