КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

​Енергоефективний університет - пост реліз

21 листопада 2014р. в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась міжнародна науково - практична конференція «Енергоефективний університет». 

Конференція з актуальних питань використання передових технологій у сфері енергозбереження та принципів побудови  енергоефективних моделей вищих навчальних закладів проводиться втретє і вже стала традиційною.

Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій та дизайну,  Всеукраїнська екологічна ліга та Державне Агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Учасниками цьогорічного заходу стали понад 100 фахівців з провідних ВНЗ України. З огляду на актуальність та важливість питань, що обговорювалися на конференції, у її роботі взяла участь низка відомих вітчизняних та міжнародних експертів.

Перед початком пленарного засідання учасники конференції оглянули реконструйований тепловий пункт навчального корпусу університету.

Зі вступним словом до організаторів та учасників конференції звернувся ректор Київського національного університету технологій та дизайну Грищенко І.М., який привітав усіх присутніх із початком роботи конференції, наголошуючи на важливості заходу у розрізі сучасних подій.


Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять тих, хто в різні часи віддав своє життя у боротьбі за волю, незалежність, територіальну цілісність України.

На початку конференції привітав всіх присутніх заступник Міністра освіти і науки України Стріха М. В., який відкрив пленарне засідання.


Також із вітальними словами виступили голова Печерської районної в м. Києві державної адміністрації Мартинчук С. О., перший заступник виконавчого директора Асоціації міст України Мазурчак О.В., голова Всеукраїнської екологічної ліги Тимочко Т.В. Всі вони відзначили особливу важливість впровадження заходів з енергозбереження, економії ресурсів, модернізації будівель навчальних закладів та відзначили, що важливим чинником є громадська участь у впровадженні та вдосконаленні системи менеджменту по енергозбереженню у ВНЗ.

Влучними та корисними були виступи спікерів конференції. Зацікавлення учасників викликали як доповіді національних експертів, так і іноземних, з-поміж них Лісовик В.Л. – генеральний директор Київського енергетичного агентства із доповіддю «Муніципальне енергетичне планування дорожня карта для інвестора»,  Козленко А.М. – директор комунального підприємства «Група впровадження проектів  з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» із доповіддю «Енергозбереження. Досвід міста Києва», Мамалига В.М. – виконавчий директор ВГО «Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України» із доповіддю «Енергоефективність бюджетних будівель»,    Крістіана Хагенедер – директор проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» із доповіддю «Енергоефективність у громадах»,   Зінченко А.А. – співзасновник проекту EnergyTorrent, керівник освітніх проектів Української мережі енергетичних інновацій «Greencubator» із доповіддю «Як університети та студенти можуть допомогти побудувати нову енергетику», Черкашин І.Ю. – незалежний експерт у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики, позаштатний консультант Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки із доповіддю «Вопросы и ответы о государственных инструментах энергоэффективности»,  Власюк О. – координатор програми адаптації до зміни клімату країн східного партнерства (Climate forum East), представник в Україні із доповіддю «Адаптація до змін клімату як стимул до енергоефективності», Перекрест А.Л. – доцент кафедри САУЕ, Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського із доповіддю «Управление энергоэффективностью учебных заведений за счет удаленного мониторинга и программного регулирования теплопотребления их зданий», Кубов В.І., Павленко О. – кафедра приладобудування  Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, (м. Миколаїв) із доповіддю «Розрахунок  надійності постачання енергії за умов комплексного використання геліосистем та вітрогенераторів».

Виступи досвідчених експертів – це тільки частина того, що приготували організатори для учасників конференції.

На презентації фіналістів конкурсу графічних робіт студентів «Плакатом по витратах» було представлено понад 50 робіт у сфері енергозбереження та енергоефективності. Студентські роботи отримали схвальні відгуки від всіх учасників конференції.

Брейн-ринг, пізнавальний студентський конкурс на тему енергоефективності, зібрав команди від Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Національного університету біоресурсів і природокористування України та Київського національного університету технологій та дизайну. Гра вимагала від студентів використання не тільки їх теоретичних знань, а й креативності у висловленні власних поглядів на сучасний розвитку технології енергозбереження. Насправді усі команди є переможцями, оскільки вони виявили високий рівень ерудиції, кмітливість, проявили командний дух, творчі здібності й уміння злагоджено працювати.

До конференції був виданий черговий випуск (№ 5) наукового фахового журналу «Вісник КНУТД».

Завершився насичений день творчою зустріччю з народним артистом України Вадимом Крищенком «У КОЛІ ДРУЗІВ». Гості із захопленням слухали дійсно народного артиста, підспівували, а в кінці концерту довго аплодували, дякуючи за подароване музичне свято.

Запропонований формат конференції виправдав себе. Конференція вийшла динамічною та інформативною і продемонструвала гармонійне поєднання науки, розвитку студентства та мистецтва.

26.11.2014