КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Випускники факультету дизайну успішно пройшли стажування за кордоном

У рамках співробітництва між Київським національним  університетом технологій та дизайну та всесвітньовідомим майстром фотографії, Почесним доктором КНУТД, професором Х. Чадха у вересні цього року були запрошені на стажування до м. Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) дві випускниці факультету дизайну: фотодизайнер - Олександра Імальдінова (кафедра дизайну) та фотомодель - Анастасія Юрко (кафедра художнього моделювання костюму).

Протягом трьох тижнів вони напружено працювали, виконуючи завдання свого наставника. У допомогу нашим дівчатам була надана команда фахівців, яка складалась з консультантів-фотографів, візажистів, стилістів, водіїв та інш. Кожен день був розписаний по годинах і, якщо поставлена задача виконувалась не належним чином, її необхідно було переробити, не зважаючи на 40-градусну спеку, недостатність власного професійного або життєвого досвіду.

Працелюбність, наполегливість і компетентність наших випускниць по достоїнству була оцінена професором Х. Чадха, який за підсумками занять видав стажистам сертифікат, що підтверджує отримання у нього спеціальних знань і практичних навичок.

Про  свої враження від поїздки Олександра і Анастасія звітували 13 листопада. На відкриття персональної фотовиставки Олександри Імальдінової «Дубай. Есе» прийшли викладачі та студенти фотодизайнери, модельєри, стилісти.

Проректор КНУТД з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.В. Чабан вручив стажистам Грамоти за сприяння розвитку фотодизайну в університеті.

  

Надзвичайно цікаву фоторозповідь про  казково прекрасне місто Дубай, яке органічно поєднує в собі найсучасніші технології з історичною та культурною спадщиною, відвідувачі виставки змогли  оглянути в університетському Музеї.

Не менш цікавим та корисним виявився майстер-клас, на якому Олександра і Анастасія розкрили секрети фешн-зйомки, поділились знаннями про особливості взаємодії фотографа з клієнтом, пояснили критерії, за якими оцінювались результати їх стажування.

 

На закінчення зустрічі слухачі подякували молодим майстриням за можливість долучитись до нових підходів у фотосправі і висловили їм побажання подальших успіхів. За традицією колеги і друзі використали фототехнології за їх прямим призначенням.  

  

03.12.2014