КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«КНУТД - Travel» на факультеті дизайну

В рамках заходу «КНУТД - Travel» на кафедрах факультету дизайну, де навчаються студенти-іноземці з багатьох країн світу, були проведені зустрічі, присвячені знайомству з країнами, звідки приїхали ці студенти. 

Так, на кафедрі Дизайну інтер’єру та меблів 28 квітня 2015 року відбувся захід «КНУТД – Travel», у якому взяли участь студенти груп 3-го та 4-го курсу. Студенти-іноземці, які навчаються на кафедрі, зробили презентації про країни та міста, з яких вони приїхали. Присутні з великою зацікавленістю заслухали інформацію про півострів Ямал (Росія), місто Ашхабад (Туркменістан) та республіку Литва. Представники цих країн Бірюкова Оксана, Череда Крістіна (Росія), Джораєва Говхерт (Туркменістан) та Глуховеря Єлена (Литва) в своїх виступах розповіли про історію, особливості характеру, національні традиції, архітектуру, мистецтво, одяг, кулінарію. Доповіді супроводжувалися цікавими фотографіями, емоційними спогадами та запрошенням відвідати їх країни.

 

23 квітня 2015 року в рамках XIV  наукової конференції молодих вчених та студентів КНУТД на кафедрі Художнього моделювання костюму була проведена зустріч іноземних студентів, що навчаються на кафедрі з колективом кафедри та студентами 4-5 курсів. Присутні 12 викладачів кафедри та 9 іноземних студентів: Валестегі Калі Вікторія (Еквадор), Назнім Соня (Бангладеш), Лі Мін, Цінь Цінь, Чжан Мань, Лі Цзюнь, У Ді (Китай), Доброжинецька Яніна (Білорусь), Байрамова Хатіджа (Туркменістан). Студенти розповіли про свої країни та представили національні костюми. Студентка 5 курсу Байрамова Хатіджа зробила наукову доповідь про сучасний дизайн костюма на основі національних та етно-художніх традицій.

15 квітня 2015 року на кафедрі Рисунка та живопису був проведений запланований захід «КНУТД – Travel». До участі були залучені студенти різних національностей та етнічних груп. Студенти-іноземці, Свістільник Роман (Білорусь), Бутархрушт Юнес (Марокко), Шахбанова Еліна (Росія) представили свої роботи та розповіли про країни з яких вони приїхали.

14 квітня 2015 на кафедрі дизайну відбувся захід «КНУТД – Travel». Студенти-іноземці, які навчаються на кафедрі за спеціалізацією «Фотовідеодизайн» розповіли про свої країни.

Буров Станіслав (гр. МГДф 1-12) ознайомив присутніх з життям, звичаями, культурою, архітектурою Туркменістану.

Коваленко Максим із захопленням розповів про сучасний Азербайджан і продемонстрував улюблені місця своєї батьківщини.

Студент гр. БДф-11 Мохаммад Фарахані, який приїхав до нас з Ірану, вражений красою України і залишився не байдужим до подій революції Гідності, висловив свої почуття особистими фотографіями.

08.05.2015