КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«ГРАФІЧНА ФЕЄРІЯ» - ВИСТАВКОВИЙ ПРОЕКТ СТУДЕНТІВ І ВИКЛАДАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ

В останні роки, виставкова діяльність у КНУТД знаходить все більше розповсюдження. Новим етапом застосування студентами виставкових технологій у навчанні стала організація виставки «Графічна феєрія», відкриття якої відбулось 12 травня 2011 року у Галереї «Образ» (б. Дружби народів, 32).

Основною концепцією виставки є ознайомлення глядачів з особливостями графічних технік, демонстрація рівня оволодіння молодими графіками професіональними навичками, надання можливостей студентам взяти участь у створенні виставкового простору, а абітурієнтам  - побачити роботи старших товаришів!

Виставка проходитиме до липня, а можливо й довше, поки строки  обговорюються. Виставка розрахована на усіх, хто цікавиться творчістю молодих графіків, кого приваблює графіка, а також на всіх бажаючих ближче дізнатися про цей вид мистецтва, починаючи від школярів і закінчуючи зрілими відвідувачами.

У виставці беруть участь студенти 1-2 курсів, керівник - ст. викладач Бистрякова В.Н., а також студенти 3-го курсу графічного дизайну, керівник - ст. викладач Кугай Т.А

На виставці представлені роботи у техніці: витинанка (БДр-09), псевдовітраж (Бдр-08), гравюра на картоні за тематикою «Обнажонка»(Бдр-08). Організатори виставки: ст. викладач Мазніченко О.В. та працівники бібліотеки, на базі якої розміщена галерея.

Ініціатива проведення виставки належить Оксані Володимирівні Мазніченко, а студенти підтримали цю цікаву пропозицію. Хоча і не всі роботи помістились у виставкових залах, але всім нам дуже приємно, що у нас є такі чудові викладачі, які цінують нашу творчість і дають можливість, у черговий раз, показати наші роботи широкій публіці. Як казав Олександр Блок: «Прямий обов'язок художника — показувати, а не доказувати», тому ми показуємо, а глядач нас оцінює, і, можливо, у недалекому майбутньому ми будемо розсилати друзям запрошення на свої персональні виставки у великих салонах.

Учасник виставки, староста групи БДр-1-08, Булавкіна Марія.

02.06.2011