КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

До 85 – річчя університету «Корсунь мистецький»

За ініціативи факультету дизайну та при підтримці студентської профспілкової організації до ювілею нашої альма-матер, було організовано виїзну екскурсію студентів та викладачів університету до Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника в художні галереї де  проходить експозиція відомого українського художника Мусієнка Володимира Онікійовича, кандидата технічних наук, професора кафедри ергономіки і проектування одягу факультету дизайну.

Мусієнко Володимир Оникійович видатна людина, якій за значний вклад в розвиток художнього мистецтва присвоєно почесне звання «Лицар-благодійник» міста Корсуня-Шевченківського (2004 р.) та відмічено відзнакою «Благодійнику – вдячні корсунчани». Роботи Мусієнка В.О. постійно представлені в художній галереї Корсуня-Шевченківського державного історико-культурного заповідника, Черкаському обласному художньому музеї, Центрі культури і мистецтв НТУУ «КПІ», культурологічному Центрі Печерська м. Києва. Також твори художника знаходяться у приватних колекціях багатьох країн світу – Аргентині, Австрії, Німеччині, Франції, Канаді, США, Греції, Ізраїлі, Італії  тощо.

Багато спогадів та емоцій студенти отримали від експонованої фото виставки  фотокореспондента газети «По-Київськи» учасника республіканських та міжнародних виставок в м. Берлін та Лейпціг, призера багатьох виставок Мусієнко Владислава Володимировича.

Даний культурно - просвітницький захід було організовано в рамках відзнаки 85-річчя університету,  та спрямовано на підвищення культурно-освітнього рівня студентів та науково-педагогічних працівників факультетів дизайну, технологій сервісу та моди, а також факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій.

Організований захід надав велику кількість позитивних вражень творчій студентській спільноті університету та заклав початок екскурсійно – просвітницькій програмі від студентської профспілки «Україна очима студента КНУТД».

06.10.2015