КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД представляє українську науку в Німеччині

 

Ректор Київського національного університету технологій та дизайну професор Іван Грищенко взяв участь в ювілейному засіданні Німецько-Українського товариства економіки та науки 

 

Наука і промисловість – найважливіші чинники інтеграції нашої держави в Європростір. Саме завдяки їм найшвидше наводяться мости між народами і державами. Прикладом цього служать українсько-німецькі економічні відносини. ФРН – один з найголовніших наших торговельно-інвестиційних партнерів. Важливо, що Україна не лише імпортує, але й експортує продукцію. Зокрема, текстиль, одяг, хімічні товари. До їх виробництва причетні й випускники Київського національного університету технологій та дизайну. Рівень їхньої кваліфікації, а, відповідно, й внесок КНУТД у розвиток вітчизняної економіки високо цінують за кордоном. Не випадково Київський національний університет технологій та дизайну – член Німецько-українського товариства економіки та науки.

Очолює його почесний консул України в Німеччині Ганс-Юрген Досс, який 21 рік був депутатом Бундестагу. Його мета – налагодження і зміцнення зв'язків науковців та промисловців, а також між підприємствами і організаціями двох країн. Здійснюється це шляхом пошуку партнерства з бізнес-асоціаціями, урядовими й неурядовими установами науки й промисловості, проведенням нарад в обох країнах. Особлива увага – налагодженню контаків між підприємцями малого й середнього бізнесу, а також заохоченню студентів, політиків і науковців до співробітництва з установами економічного розвитку й державних органів.

В цьому плані слід відзначити тісні контакти Київського національного університету технологій та дизайну з Університетом прикладних наук міста Майнц. Вчені двох навчальних закладів обмінюються працями, закладають базу для спільної роботи і обміну студентами.

Нещодавно Німецько-українському товариству економіки та науки виповнилось 10 років. З цієї нагоди відбулось засідання в якому взяв участь ректор Київського національного університету технологій та дизайну професор Іван Грищенко. Він високо оцінив внесок товариства і його голови Ганса Юргена Досса в розвиток економічних стосунків двох держав. При цьому наголосив, що у важкі для нашої країни часи підтримка європейських партнерів для нас дуже важлива.

Окремо ректор подякував товариству за допомогу, яку воно надає хворим українським дітям та воїнам АТО.

Професор Іван Грищенко вручив Гансу Юргену Доссу і ще дев'ятьом активістам товариства дипломи Київського національного університету технологій та дизайну за вклад та популяризацію освіти, науки, інновації  та розвиток міжнародних відносин між Україною та Німеччиною.

Учасникам засідання було також вручені нагороди від мера м. Київ, Київської обласної держадміністрації, мера м. Українка, ректора Українсько-американського гуманітарного інституту "Вісконський міжнародний університет в Україні" О. Романовського, директора Інституту іноземної філології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова А. Зернецької, зачитано привітання від першої леді Марини Порошенко.

Ця зустріч, - підсумовує професор Іван Грищенко, - свідчить  про поглиблення українсько-німецьких наукових і економічних зв'язків дала новий імпульс розвитку.  Наш університет готовий до поглиблення співпраці.

 

Микола Петрушенко

30.11.2015