КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Ансамбль «БУМ» – переможець Міжнародного фестивалю-конкурсу в Іспанії

Традиційно до дня народження великого Кобзаря і художника Тараса Шевченнка українською діаспорою "Колос" в Іспанії проводиться тиждень української культури та Міжнародний фестиваль-конкурс "Тарасове Колосся".

Щороку фестиваль відбувається в різних містах Іспанії. Цього року вже четвертий фестиваль відбувся в серці Каталонії – дивовижному місті Барселоні. Тож три дні з 11 по 13 березня тут лунала українська музика, поезія, фольклор. Арт-майстри представляли свої роботи на виставці-ярмарку. 

До Барселони приїхала українська творча делегація. В складі делегації були представники різножанрового мистецтва: хореографія, вокал, декламування, інструментальний жанр.

Урочиста хода української делегації вулицями Барселони

  

У фестивалі-конкурсі «Тарасове колосся» взяли участь колективи та сольні виконавці з Іспанії, Грузії, Португалії, України, Словенії тощо. 

 

Виконання номеру «Водограй» ансамблем «БУМ» в рамках конкурсної програми 

 

Серед майже 100 конкурсних номерів почесними членами журі були обрані найкращі 10. Переможцем в номінації хореографія став народний ансамбль естрадного танцю «БУМ» Київського національного університету технологій та дизайну під керівництвом Тетяни Баранової. 

Виконання номеру «Terra Mistica» ансамблем «БУМ» на гала-концерті фестивалю

 

Колектив ансамблю «БУМ» на вищому рівні представив творчу роботу молоді столиці України. За відгуками журі та глядачів він став найоригінальнішим колективом на фестивалі, як за сценічними постановками номерів, так і за майстерністю виконання.

Диплом переможця ансамблю «БУМ» вручає почесний голова журі – народний артист України – Богдан Бенюк

 

Статуетки переможців конкурсу

 

На фестивалі були присутні представники вищих навчальних закладів Іспанії, які зацікавились творчим життям нашого університету. Організатори цьогорічного фестивалю вже запросили КНУТД до Іспанії на фестиваль у вересні 2016 року. Тож сподіватимемось на співпрацю в майбутньому та розширення міжнародних зв’язків.

Барселона назавжди закохала в себе учасників фестивалю неперевершеною архітектурою вулиць та дивовижним узбережжям. 

 

Готичний квартал, Тріумфальна арка та парк Гуеля (м. Барселона)

 

Впродовж подорожі до Іспанії ансамблю «БУМ» незабутні враження також дарували величні міста Італії – Венеція та Верона.  

Арена-ді-Верона (м. Верона)

 

Площа Сан-Марко (м. Венеція)

18.03.2016