КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Екскурсія на ДАХК «Артем»

05.04.16 в рамках ознайомлення з технологічним обладнанням, процесами обробки та виготовлення деталей різного призначенням студенти груп БМ-14, БМБ-14, МгМ -15 та викладачі кафедри прикладної механіки та машин факультету МКТ відвідали виробничі потужності ДАХК «Артем».

Сьогодні ДАХК «Артем» є лідером в області виробництва авіаційних керованих ракет класу «повітря-повітря», автоматизованих комплексів «ГУРТ-М» для підготовки і технічного обслуговування авіаційних керованих засобів ураження, протитанкових керованих ракет типу «Комбат», а також приладів та обладнання для авіаційних літальних апаратів, захисних систем літаків від ракет з головками самонаведення. Окрім цього, на виробничих потужностях ДАХК «Артем» виготовляються вироби загального та побутового призначення.

Екскурсі по музею ДАХК «Артем» проводить керівник навчально-практичного відділу концерну, який пояснює структуру та призначення його структурних одиниць.

 

Студенти МгМ-15 вивчають технічні характеристики авіаційних керованих ракет класу «повітря-повітря»,  та протитанкової керованої ракети «Комбат».

 

Зокрема були представлені експонати виробів народного вжитку: підйомно-транспортні та реабілітаційні засоби для інвалідів, металоконструкції для будівництва, обладнання, механізми та пристрої для міського та дорожнього господарства, вироби з деревини, зварювальне обладнання та медтехніку.

Технологічні можливості підприємства універсальні: від виготовлення інструментального оснащення будь-якої складності до унікальних за складністю зварювальних, штампувальних, вимірювальних, хіміко-термічних та інших операцій.

В рамках дозволеної екскурсії (фотографувати на території заборонено) студентам була надана можливість побачити лазерно-розкрійне обладнання, преси для вирубки та штамповки, підготовчі дільниці, гальванічні цехи, механічні цехи з сучасними 4-и та 5-икоординатними верстатами ЧПК.

По закінченню екскурсії було обговорено можливість проходження виробничих практик на ДАХК «Артем» для студентів механічних спеціальностей.

06.04.2016