КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міжнародний форум з хутра FUR FUTURES UKRAINE в Київському національному університеті технологій та дизайну

Київський національний університет технологій та дизайну розвиває всі напрями своєї діяльності та плідно співпрацює з представниками промисловості та бізнесу. 6 квітня в університеті пройшов міжнародний форум з хутра FUR FUTURES UKRAINE.

Від організаторів форуму з вітальним словом виступили: ректор університету професор Іван Михайлович Грищенко та президент Української асоціації хутровиків Ігор Теодорович Зварич.

Іван Михайлович наголосив, що наука і технології – дорога в майбутнє. Університет докладає максимум зусиль, аби навчання було практично-орієнтованим. Одним з прикладів цього є робота зі створення концепції розвитку хутрової галузі. Втілюють її в життя як наші випускники так  і студенти, і дуже добре,  що цю роботу вони розпочинають уже на студентській лаві. Інтеграція до Міжнародної хутрової федерації цьому сприятиме.

Президент Української асоціації хутровиків Ігор Зварич щиро подякував університету за підготовку кваліфікованих кадрів і розроблену концепцію розвитку галузі. Він привітав створення молодіжної гілки асоціації і прямо в залі прийняв рішення про виділення стипендії для проходження практики студентами на одному з провідних підприємств держави.

Модератор форуму, виконавчий директор Української асоціації хутровиків Алла Ємельянова розказала учасникам про FUR FUTURES.

Представник Міжнародної хутрової федерації Горана Стоянович (Великобританія) запевнила, що ця організація всіляко сприятиме підготовці українських хутровиків. Зокрема, передбачається запрошення студентів університету для набуття досвіду за кордоном.

Учасники форуму дізналися багато нового на майстер-класах по використанню сучасних хутрових технік в області дизайну і пошиття виробів з хутра, який провели дизайнери з хутра  Ребекка Бредлі (Велика Британія) та Джанго Стинбаккер (Нідерланди).

Випускниці факультету дизайну Діана Агоян та Анжела Безрода щиро подякували Київському національному університету технологій та дизайну за набуті знання, які допомогли їм побудувати успішну кар’єру у співпраці з Українською асоціацією  хутровиків.

Молода талановита дизайнер, лауреат міжнародного конкурсу - Анжела Безрода продемонструвала авторську колекцію моделей виробів  з хутра. 

07.04.2016