КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Урочиста церемонія посвяти у першокурсники

Сьогодні в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулися урочистості з нагоди Дня Знань та церемонії посвяти у першокурсники. Вчорашні випускники шкіл вже крокують у доросле життя, тому цей день для них особливий у житті – незабутній, яскравий, чудовий!

З вітальним словом виступив Ректор університету, професор Іван Михайлович Грищенко, він побажав студентам успіхів у навчанні, твердості і наполегливості в досягненні поставленої мети.

Привітали студентів-першокурсників нашого університету Перший заступник Міністра освіти і науки України Ковтунець Володимир Віталійович та Президент Національної Академії педагогічних наук України, академік Кремень Василь Григорович.

 

Хвилюючим та визначним цей день був також і для батьків, які прийшли підтримати дітей і знову пережити ці незабутні відчуття.

 

Першокурсників вітав Державний муніципальний духовий оркестр. Під звуки маршу студенти всіх коледжів та факультетів на чолі зі своїми деканами пройшли ходою перед трибунами.

 

Під звуки гімну України відмінники навчання та активісти університету Анна Харченко, Володимир Мухін, Аліна Хачатрян та Микита Потапенко підняли прапори України та Київського національного університету технологій та дизайну.

Почесний доктор університету, народний артист України, поет-пісняр Вадим Дмитрович Крищенко та Герой України, народний артист України Анатолій Нестерович Паламаренко привітали першокурсників своїми творами, присвяченими цій події.

 

Привітати наших першокурсників також прийшли Директор українсько-китайського центру розвитку культури і освіти пані Вей Лі-Мін, Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Яцунь Олександр Михайлович, Генеральний директор ПАТ «Чинбар» Ліщук Віктор Іванович, Директор швейного підприємства «Дана-Мода» Іванова Людмила Іванівна, відомий український дизайнер Серж Смолін та інші високоповажні гості.

Обряд вступу до студентської родини КНУТД розпочався проголошенням Клятви вірності рідному університету. Текст клятви проголосила студентка першого курсу Факультету Дизайну Лічик Снєжана.

За традицією студенти-першокурсники отримують від випускників університету символи студентства. Вступники від імені всіх першокурсників отримали символічний КЛЮЧ ДО ЗНАНЬ та символічний СТУДЕНТСЬКИЙ КВИТОК, які їм передали п’ятикурсники – майбутні випускники.

 

Яскравим подарунком для першокурсників та гостей свята стало музичне привітання Лауреата Міжнародних фестивалів та конкурсів, працівника нашого університету, співака та композитора Михайла Брунського.

Вітаємо наших першокурсників – відтепер Ви повноправні студенти Київського національного університету технологій та дизайну!

 

01.09.2016