КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Візит представників університету до Киргизької Республіки

У період: 23-26 жовтня 2016 року представники кафедри дизайну у складі завідувача кафедри Овчарека В.Є., доцента Довженко І.Б. і студентки Полівчук А.С. перебували в Американському університеті у Центральній Азії (АУЦА), який знаходиться у столиці Киргизької Республіки, місті Бішкек.

 

  

Надав сприяння цьому візиту Почесний Доктор Київського національного університету технологій та дизайну, професор Херш Чадха.

Насиченої та захоплюючою була програма перебування представників нашого університету у Бішкеку. Урочиста церемонія присудження професору Херш Чадха звання Почесного Професора АУЦА відбулась 24-го жовтня.

 

У цей же день пройшли переговори з ректором АУЦА Ендрю Вахтелем, участь в яких взяв Посол України у Киргизстані Микола Петрович Дорошенко. Ректор АУЦА висловив зацікавленість у співробітництві з КНУТД і окреслив можливі напрями і форми співпраці.

 

Після закінчення переговорів в АУЦА представники українського вишу були запрошені до Посольства України. Пропозиція керівництва кафедри дизайну надати кращі студентські фотографії для організації фотовиставки була із вдячністю сприйнята паном Послом. Із свого боку Микола Петрович Дорошенко висловив готовність надавати сприяння нашому університету у залученні киргизької молоді до вступу у КНУТД.

На другий день перебування в АУЦА представники КНУТД взяли участь у діловій програмі, присвяченій ознайомленню студентів і викладачів з Київським національним університетом технологій та дизайну. Завідувач кафедри дизайну Овчарек В.Є. розповів про наш університет, про діяльність кафедри дизайну, про роль професора Херш Чадха у розвитку спеціалізації "Фотовідеодизайн". Доцент кафедри дизайну Довженко І.Б. підготувала майстер-клас на тему: "Екранна верифікація: особливості режисерського втілення". Переможниця конкурсу "Гаряча Крига" Анна Полівчук презентувала свої улюблені фотографії та відеоролик, який і став для неї "запрошенням" до Бішкеку.

З інтересом присутні сприйняли фоторозповіді студентів АУЦА Талгата Субаналієва та Лідії Чікалової, яким професор Херш Чадха забезпечив можливість побувати в Антарктиді та на Олімпійських Іграх у Бразилії.

 

Делегація КНУТД повернулась до Києва із впевненістю в тому, що Киргизстан став для нас ближче і цікавіше.

 

  

Ми вдячні за це Почесному Доктору КНУТД Херш Чадха!

08.11.2016