КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТЕХНОЛОГІЇ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ. Текстильний інжиніринг

Обрати професію Сторінки освітніх програм

ФАКУЛЬТЕТ ІНДУСТРІЇ МОДИ

Спеціальність: 182 Технології легкої промисловості

Освітня програма «Текстильний інжиніринг»

Освітній ступень «бакалавр»

 

КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ ТА ДИЗАЙНУ ТЕКСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ

 

Адреса:

01011 м. Київ, вул. Мала Шияновська (Немировича-Данченка), 2, навчальний корпус 1, кiмн. 1-0394, корпус 2, кімн. 2-0303

Телефони для довідок: +38044-256-29-38, +38044-256-21-35

e-mail:

 

Рівні освіти, на які проводиться набір вступників:

Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти.

 

Вступ на навчання для отримання освітнього ступеня «бакалавр» проводиться згідно «Правил прийому до Київського Національного Університету технологій та дизайну». 

Навчання здійснюється за держзамовленням та за кошти фізичних чи юридичних осіб. Форма навчання: денна та заочна.

Телефони та контакти приймальної комісії  

Адреса: 01011 м. Київ, вул. Мала Шияновська (Немировича-Данченка), 2, навчальний корпус 4, 2 поверх.

Телефон для довiдок: +38044-256-29-75

e-mail: [email protected]

 

Текстильна промисловість – це величезна світова модна індустрія, яка постійно оточує нас: підлога, стіни, меблі, одяг, взуття, галантерейні вироби, подарункова упаковка, листівки і навіть салони автомобільного транспорту. Це одна з найбільших сфер для реалізації дизайнерських навичок щодо художньо-колористичного та художнього-технологічного оформлення матеріальних об’єктів. Завдяки безлічі різних типів матеріалів, нанесених на різні поверхні, розміщених в різних контекстах, текстиль займає своє місце в моді, будівлях, науці і навіть з точки зору здоров'я людини та її психоемоційного благополуччя.

Зазначена освітня програма цікава для тих, хто любить працювати з кольором, візерунками, текстурою, тканинами, трикотажем, іншими текстильними матеріали; створювати декоративні візерунки та новий дизайн поверхонь; займатися оздобленням текстильних матеріалів. Здобувачі освіти матимуть можливість опанувати основні технології текстильної індустрії (прядіння, ткацтво, в’язання, отримання нетканих матеріалів та композиційних структур), а також основні технології їх опорядження та оздоблення, зокрема технологію  вишивки та малювання, фарбування та друку, включаючи шовкографію та цифровий друк. Власна дослідницька діяльність у рамках виконання практичних та лабораторних робіт допоможуть зрозуміти контексти, в яких можна застосовувати текстиль. Сам процес виготовлення – вивчення матеріалів, методів, кольору, зображення і відчуття дотику – буде стимулювати інновації, що перевершать очікування.

Програма передбачає набуття практичних, професійних та підприємницьких навичок, які дозволять працювати у команді або навіть відкрити власний бізнес у сфері дизайну текстильних матеріалів та виробів. Здобувачі освіти матимуть можливість вивчити текстиль у найширшому сенсі цього слова і отримати широкий спектр компентентностей від здатності до створення новітніх текстильних матеріалів з заданими функціональними властивостями до впровадження ефективних технологічних процесів; зосередитися на різних спеціалізованих сферах текстильного інжинірингу, включаючи текстиль для моди, текстиль для інтер'єру, текстиль для дизайну та текстиль медичного і технічного призначення.

За результатами навчання студенти здобувають такі знання та професійні навички:

Після успішного завершення навчання випускники отримують диплом про базову вищу освіту у галузі знань 18 - Виробництво та технології за спеціальністю 182 - Технології легкої промисловості, освітня програма «Текстильний інжиніринг» із присвоєнням освітньої кваліфікації:

Термін навчання - 4 роки, форма навчання - денна або заочна.

Місцем професійної діяльності технолога-дизайнера є:

Студенти кафедри технології та дизайну текстильних матеріалів під час здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти мають можливість одержати  військову освіту та отримати відповідний диплом державного зразка. 

На військову підготовку (на базі Київського національного університету технологій та дизайнуякий проводить військову підготовку студентів за програмою підготовки офіцерів запасу спільно з Національним університетом оборони України з подальшим присвоєнням офіцерського звання) можуть бути прийняті студенти всіх форм навчання. Пройти військову підготовку, за бажанням, можуть як юнаки, так і дівчата

Студенти кафедри технології та дизайну текстильних матеріалів, за результатами здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти мають можливість продовжити навчання в магістратурі за освітньо-професійними програмами магістерської підготовки (1 рік 4 міс.) зі спеціальності 182 Технології легкої промисловості.

При факультеті індустрії моди КНУТД діє аспірантура за спеціальністю 182 Технології легкої промисловості та 132 Матеріалознавство, а відповідно студенти кафедри технології та дизайну текстильних матеріалів мають можливість пройти навчання в аспірантурі, захистити дисертацію та отримати науковий ступінь доктора філософії.

Усім студентам факультету індустрії моди, які проживають в містах та населених пунктах за межами Києва та Київської області, забезпечене проживання у гуртожитку,  розташованому неподалік навчальних корпусів університету.

   

      

ЩИРО ЗАПРОШУЄМО

вступати до Київського національного університету технологій та дизайну

на освітню програму

«ТЕКСТИЛЬНИЙ ІНЖИНІРИНГ»