КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПСИХОЛОГІЯ

Обрати професію Сторінки освітніх програм

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ І МОДИ

Галузь знань – 05 Соціальні та поведінкові науки

Спеціальність – 053 Психологія

Освітня програма «Психологія»

Освітній ступінь «бакалавр»

 Кафедра професійної освіти в сфері технологій та дизайну

 

 

Адреса:

01011 м. Київ, вул. Мала Шияновська (Немировича-Данченка), 2, навчальний корпус 4, ауд. 4-0320, 4-0322

Телефони для довідок: +38044-256-84-10, +38044-256-21-70

e-mail: 

 

Телефони та контакти приймальної комісії:

+38044-256-29-75

e-mail:

Зарахування на навчання для отримання освітнього ступеня «бакалавр» або «магістр» здійснюється відповідно до «Правил прийому до Київського національного університету технологій та дизайну».

 

Рівні освіти на які проводиться набір вступників:

Бакалавр (на базі повної загальної середньої освіти).

 

Освітня програма Психологія на першому бакалаврському рівні освіти має такі терміни підготовки:

денна форма – 3 роки 10 місяців;

заочна форма – 3 роки 10 місяців;

 

Після закінчення випускники отримують кваліфікацію – бакалавр з психології.

Навчання здійснюється за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт).

 

Вміння та знання випускників бакалаврату:

Програма спеціальності 053 «Психологія» орієнтована на підготовку кваліфікованих фахівців психології  та передбачає, насамперед, їх розвиток в особистісному, професійному та соціальному плані, а її результатом є не просто набуття психологічних знань, умінь та навичок, а формування ключових професійних компетенцій, адекватних сучасним соціокультурним умовам.

Освітній процес підготовки психологів здійснюється з урахуванням дидактичних можливостей сучасних інформаційно-комунікаційних технологій навчання та орієнтується на формування освіченої, гармонійно розвиненої особистості, здатної до самоосвіти, постійного оновлення наукових знань, професійної мобільності, швидкої адаптації до змін у соціально-культурній сфері, систем управління та організації праці в умовах ринкової економіки. У системі сучасного наукового знання психологія посідає особливе місце, що визначене її специфікою, адже вона поєднує в собі теоретичні засади, на яких базується, та практичну діяльність з різними клієнтами. Фахівці-психологи здатні виступати своєрідними посередниками у системі взаємодії особистості, сім’ї і суспільства, активно впливати на створення позитивних відносин в соціумі, на гармонізацію взаємовідносин між людьми, здійснювати підтримку корисних ініціатив, стимулювати різні види допомоги, здійснювати психологічні дослідження та ін. Окрему увагу приділено розвитку у студентів необхідних професійних навичок для ефективного психологічного консультування інших людей.

  

 Фахівці з напряму підготовки «Психологія» можуть виконувати науково-дослідницьку, освітню, управлінську, психодіагностичну, консультативну та психокорекційну роботу в:

Також психологи розробляють рекомендації та впроваджують психогігієнічні заходи для покращення умов навчання, виховання та виробничої діяльності людини.

Випускники-психологи готуються до роботи в системі освіти, медицини, соціальної допомоги населенню, соціальній службі для сім’ї, дітей та молоді, у Збройних силах України, СБУ, МВС, адміністративних, політичних та приватних структурах.

Основна мета спеціальності – надати освіту в галузі соціальних та поведінкових наук із широкими можливостями працевлаштування задля успішної професійної самореалізації на ринку праці, сформувати основні компетенції психолога, здатного до самостійної роботи.

Є можливість паралельно з базовою вищою освітою здобути військову спеціальність та отримати військове звання офіцера запасу.

На військову підготовку (на базі Київського національного університету технологій та дизайну, який проводить військову підготовку студентів за програмою підготовки офіцерів запасу спільно з Національним університетом оборони України з подальшим присвоєнням офіцерського звання) можуть бути прийняті студенти всіх форм навчання. Пройти військову підготовку, за бажанням, можуть як юнаки, так і дівчата.

Усім студентам університету, які проживають в містах та населених пунктах за межами Києва та Київської області, забезпечено проживання в гуртожитку, розташованому неподалік навчальних корпусів університету.

ЩИРО ЗАПРОШУЄМО

вступати до

Київського національного університету технологій та дизайну

на освітню програму