КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТСЬКИЙ ОБМІН З УНІВЕРСИТЕТОМ ІМЕНІ АДАМА МІЦКЕВИЧА

Ми раді оголосити про програму студентського обміну з Університетом імені Адама Міцкевича (УАМ), нашим міжнародним партнером та одним із провідних вищих навчальних закладів Польщі! Університет розташований у мальовничому місті Познань і відомий своїми багатими академічними традиціями та широким вибором навчальних програм.

 

 

Деталі програми:

  • Тривалість: весняний семестр 2025 року;
  • Місце: місто Познань,  Республіка Польща;
  • Можливості: студенти, що пройдуть відбір матимуть можливість навчатися в Університеті імені Адама Міцкевича без оплати за навчання. Однак студентам доведеться самостійно покривати дорожні витрати та витрати на проживання / харчування. Громадський транспорт у місті Познань зручний і доступний. Зі студентським посвідченням УАМ ви отримаєте знижку 50% на проїзні квитки, що дозволить легко пересуватися містом і без проблем відвідувати Університетські кампуси.

Проживання:

  • Гарантоване проживання: Двом найкращим студентам від кожного партнерського університету буде гарантоване місце в гуртожитках УАМ. Іншим студентам доведеться самостійно шукати житло, проте УАМ надасть допомогу у підборі та пошуку житла іншим кандидатам.

Гнучкість у виборі навчальних дисциплін:

  • УАМ пропонує понад 200 курсів англійською мовою різного напрямку, тому здобувачі вищої освіти можуть самостійно обирати навчальні дисципліни з різних факультетів, щоб адаптувати своє навчання до власних інтересів. Хоча більшість курсів повинна відповідати основній спеціальності (50 % вибору), існує можливість досліджувати й інші академічні траєкторії.

Ознайомитись з переліком дисциплін можна тут.

Підтримка студентів:

  • УАМ надасть всебічну підтримку студентам, зокрема програма "Buddy" від ESN та різні заходи й екскурсії допоможуть Вам інтегруватися в місцеву спільноту та дослідити регіон.

 

Вимоги до подачі заявок на участь у внутрішньому відборі

 

Кандидати повинні відповідати наступним вимогам:

– навчатися у Київському національного університету технологій та дизайну на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти починаючи з другого семестру здобуття вищої освіти;

– мати середній бал академічної успішності не нижче 75 (С/Добре) за 100 бальною системою оцінювання;

- володіти англійською мовою (B2);

– освітні компоненти поточної програми навчання мають бути суміжними з програмою навчання у закладі-партнері;

– не мати академічної заборгованості;

– мати рекомендацію про участь у конкурсному відборі від відповідної кафедри та факультету/ інституту (витяг з засідання).

Подати заявку для участі у конкурсному відборі на навчання у весняному семестрі 2024/2025 н. р. необхідно до  23 жовтня 2024 року (включно), а саме:  

1. Зібрати наступний пакет документів для пред’явлення на розгляд конкурсної комісії відповідного факультету / інституту:

1.1. скан-копія закордонного паспорта;

1.2. резюме / СV (формат Europass);

1.3. витяг з індивідуального навчального плану здобувача вищої освіти (з приміткою про відсутність академічної заборгованості);

1.4. сертифікат про підтвердження знання англійської мови (В2) (перевага надаватиметься офіційним сертифікатам, таким як TOEFL, IELTS, PLIDA тощо). У випадку відсутності сертифіката Ваш рівень англійської мови буде оцінено на засіданні конкурсної комісії;

1.5. мотиваційний лист англійською мовою (максимальний обсяг – 1 сторінка формату А4);

1.6. затверджений студентом та  координатором академічної мобільності від факультету/інституту попередній план навчання в Університеті імені Адама Міцкевича (перелік курсів студентам необхідно попередньо узгодити з деканатом для подальшого часткового або повного перезарахування обраних освітніх компонентів).

За додатковою інформацією про подачу заявки, будь ласка, звертайтеся до сектору міжнародних освітніх програм КНУТД [email protected]

 

Окрім навчання, Університет імені Адама Міцкевича пропонує насичене культурне та соціальне життя! Студенти матимуть можливість зануритися в польську культуру, знайти друзів з інших країн та створити незабутні спогади завдяки різним заходам і екскурсіям, організованим Університетом.

Цей обмін — унікальна можливість розширити власні горизонти, пізнати життя в іншій країні та збагатити свій особистий та академічний досвід.

Не пропустіть шанс стати частиною європейської спільноти!

21.08.2024