КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ І ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ХУДОЖНЬОГО ОЗДОБЛЕННЯ ОДЯГУ НА ВИСТАВЦІ АКВАРЕЛЬНОГО ЖИВОПИСУ

13 лютого 2023 року студенти і викладачі кафедри моделювання та художнього оздоблення одягу Університету відвідали виставку акварельного живопису «Відчуття. Від лютого», одну із масштабної артпрем'єри. В експозиції художньої галереї «Митець» представлено понад 60 робіт сучасних українських майстрів акварелі України та 6 країн Європи, які переглянули викладачі та здобувачі вищої освіти бакалаврського рівня (гр. БШМК-20, БШМК-21, БШМК-22).

Варто зазначити, що всі представлені твори написано від початку повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну і дотепер. У кожній картині відображено реалії війни, що вплинули на кожного з нас, а також схвилювали і надихнули художника… У кожній роботі віддзеркалені своя історія, переживання і біль митця.

На відкриті виставки відомий український художник і мистецтвознавець Олексій Овчаренко наголосив, що «Акварель – техніка унікальна, надзвичайно гнучка і дуже складна. Ця техніка чудово відображає характер нашого часу і, разом із цим, вона добре відображає також і характер кожного із учасників мистецької імпрези загальноєвропейського рівня».

Популярною локацією виставки є артоб'єкт – зона релаксу з великою кількістю напівкоштовного каміння бірюзи, рожевого кварцу, агату, гранату тощо, на якому можна сидіти,лежати та тримати в руках.

Висловлюємо слова подяки організаторам виставки в художній галереї «Митець» за змістовну експозицію робіт воєнного часу, сповнену глибоких емоцій,і за теплий прийом наших студентів та викладачів. Попри російську агресію українські митці усвідомлюють свою відповідальність за утвердження і збереження художньої культурної спадщини та є справжніми бійцями мистецького фронту, які пробуджують почуття, надихають та підтримують віру в перемогу мужнього українського народу.

 

Посилання на фрагмент відвідування заходу.

18.02.2023