КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА З УЧНЯМИ НА КАФЕДРІ МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА

19 травня 2023 року викладачі та здобувачі освіти кафедри мистецтва та дизайну костюма КНУТД на запрошення педагогічного та учнівського колективів гімназії №178 м. Києва провели онлайн-семінар «Український національний костюм: культурний код нації», присвячений Дню вишиванки.

Модератором семінару виступила Калина Пашкевич, доктор технічних наук, професор, завідувачка кафедри МДК,  також виступили Олена Герасименко, доктор філософії, доцент кафедри МДК і Юлія Рябуха, здобувач  освіти бакалаврського рівня освітньої програми «Дизайн одягу». Учні старших класів та педагоги гімназії доєдналися до заходу онлайн.

Представниці КНУТД розповіли про українське національне вбрання та використання його елементів у сучасному одязі, про те, як відомі світові дизайнери черпають натхнення в український культурі і використовують у своїх колекціях на світових подіумах українську вишивку, декор, головні убори, прикраси тощо.

Фрагменти доповіді Калини Пашкевич

 

Юлія Рябуха підготувала цікаву доповідь про аутентичний одяг українців, про вироби сучасних українських брендів у національному стилі. Юлія, темою бакалаврської дипломної роботи якої є розробка колекції одягу на основі вивчення національного вбрання Полтавської області, підкреслила важливість вивчення української культури та збереження її надбань.

 

Фрагменти доповіді Юлії Рябухи

 

Олена Герасименко, підготувала розповідь про українські традиційні прикраси, їх різновиди, матеріали, з яких їх виготовляли, та провела аналіз асортименту прикрас та ювелірних виробів з українською символікою в дизайні сучасних українських брендів.

Фрагменти доповіді Олени Герасименко

 

Калина Пашкевич, завідувачка кафедри МДК, ознайомила учнів старших класів з освітніми програмами Факультету дизайну та інших факультетів КНУТД і запросила до вступу на навчання до Київського національного університету технологій та дизайну.

22.05.2023