КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЕКСКУРСІЯ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК ДО ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНОГО КОМПЛЕКСУ «КИЇВСЬКА ФОРТЕЦЯ»

10 жовтня 2023 року в рамках патріотичного виховання відбулася екскурсія до історико-архітектурного комплексу «Київська фортеця» здобувачів освіти 1 курсу кафедри комп’ютерних наук спеціальностей 122 Комп’ютерні науки та 125 Кібербезпека та захсит інформації, під керівництвом кураторів Мар’яни Колиско, Ганни Корогод, Вікторї Резанової та Генадія Мельника.

 

Метою екскурсії було надання студентам можливості докладніше дізнатися про історію України через приклад історичного об'єкта, яким є "Київська фортеця". Студенти дізналися про події, які відбувалися на цій території, та її значення в історії країни. Екскурсія до історичного об'єкта такого значення впливає на особистісний розвиток студентів а також спонукає їх до поглиблення знань та самовдосконалення.

 

Це найбільша військова фортеця в Європі ХІХ століття, яка ще й ніколи не була використана у військових діях. Її призначення було – тюремне ув’язнення. Студенти з викладачами побували в камерах в яких  містилися політичні в’язні особливо небезпечні для режиму, побачили особисті речі в‘язнів, вартових, та інших причетих людей. Також завітали до цікавих тематичних експозицій музею.

 

Головна мета екскурсії полягала в тому, щоб студенти після її завершення були краще обізнані у своєму національному спадку, розуміли важливість патріотизму та були готові плекати і захищати цінності своєї країни. Екскурсія може надихнути студентів до подальших досліджень, патріотичних проектів, участі в громадських заходах та сприяти розвитку їхньої суспільної активності.

12.10.2023