КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ З ПРОВІДНИМ ФАХІВЦЕМ З ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ «ВИВЧАЄМО МЕЖІ ШІ В УКРАЇНІ»

11 жовтня 2023 року в Київському національному університеті технологій та дизайну для здобувачів вищої освіти факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій, було проведено лекцію з використання Штучного Інтелекту та його можливостей для ІТ-фахівців в Україні  В’ячеславом Осадчим, доктором педагогічних наук, професором кафедри інформатики та кібернетики, видатним експертом.

На початку до здобувачів вищої освіти зі вступним словом звернувся декан факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій Володимир Павленко.

 

Ключовим аспектом лекції було застосування штучного інтелекту в сфері ІТ. Розглянута характеристика ринку праці, перспективи праці в сфері ШІ, для чого потрібен ШІ для дизайнерів й айтівців та якими застосунками зазвичай користуються іт-фахівці. Лектор надав доволі багато додаткових інструментів для кодування та генерації коду і виправлення помилок. Виокремив популярні ШІ, їх плюси та мінуси. Надав прогнози, щодо впливу штучного інтелекту на розвиток професіоналізму айтівців в Україні. Також, розповів про нові робочі місця в ІТ за допомогою ШІ та чи зможе ШІ замінити ІТ спеціалістів.

 

Лекція викликала жвавий інтерес і зацікавлення, адже тема є дуже актуальною та важливою для сучасних студентів і, зокрема, тих, хто цікавиться інформаційними технологіями та майбутнім ІТ-галузі в Україні. Ця лекція надала студентам можливість краще розуміти важливість штучного інтелекту в сучасному світі та підготуватися до майбутніх викликів і можливостей, які ця галузь принесе ІТ-фахівцям в Україні.

На завершення лекції в режимі питання-відповідь присутня академічна спільнота з зацікавленістю обсудила можливості оновлення освітніх програм і окремих дисциплін з урахуванням використання для навчання штучного інтелекту.

13.10.2023