КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРАКТИЧНА СПРЯМОВАНІСТЬ ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 017 «ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА І СПОРТ»

З метою забезпечення ефективної професійної підготовки здобувачів ОП «Фітнес та рекреація», популяризації української історії, сприяння розвитку історичної реконструкції, як руху корисного для фізичного, інтелектуального, духовного розвитку та національно-патріотичного виховання 14 жовтня 2023 року на стадіоні КНУТД кафедрою фізичного виховання та здоров’я та Громадською організацією «Історико-патріотичне товариство «КИЇВГРАД» було проведено рекреаційний захід, а саме відбулося відкрите тренування з «Командних змагань стрільби з традиційного лука» та майстер-класи з історичного фехтування, в форматі «спорт-меч».

 

Одним із засобів відновлення фізичних, інтелектуальних та емоційних сил особистості є рекреаційна діяльність. Фахівець з фізичної культури і спорту повинен мати знання і вміння з організації і проведення не тільки урочних форм занять, а й позаурочних, до яких відносяться: фізкультурно-масові, рекреаційно-оздоровчі і спортивні заходи.

 

Метою заходу було надання здобувачам можливості докладніше дізнатися про практичну складову майбутньої професії, невід’ємною частиною якої є рекреаційна діяльність – поняття, яке охоплює широке коло проблем, спрямованих на підтримання життєвих сил та оздоровлення людини.

 

Ефективність підготовки фахівців на кафедрі фізичного виховання та здоров’я, для організації та успішного проведення рекреаційно-оздоровчої роботи з різними верствами населення, зумовлена, зокрема, забезпеченням практичної складової освітнього процесу.

 

Залучення здобувачів ОП «Фітнес та рекреація» в процесі практичної підготовки до рекреаційних заходів сприяло набуттю інформації стосовно фізичної рекреації, її ролі і змісту в структурі вільного часу різних груп населення, навичок здійснення засобів і форм рекреаційних занять, що дозволяє стати конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці у сфері фізичної культури і спорту.

 

Участь у таких заходах впливає на особистісний розвиток здобувачів, розвиток креативності та творчого потенціалу, а також спонукає їх до поглиблення знань та самовдосконалення.

 

Учасники рекреаційного заходу отримали позитивні емоції, новий досвід для впровадження підготовки фахівців за ОП «Фітнес та рекреація».

Тримаємо освітній фронт разом!

19.10.2023