КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ І ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ МОДИ ТА СТИЛЮ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТОВ «PROMO-TEX»

27 жовтня 2023 р. здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти освітньо-професійних програм «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» та «Конструювання та технології швейних виробів» разом з викладачками кафедри моди та стилю: Галиною Олійник, ст. викл., докторкою філософії, доценткою; Мариною Яценко, кандидаткою технічних наук, доценткою; Аллою Рубанкою, кандидаткою технічних наук, доценткою та Світланою Лозовенко, асистенткою відвідали виробниче підприємство ТОВ «PROMO-TEX».

ТОВ «PROMO-TEX» є провідним виробником в Україні рекламного одягу – регланів, поло, жилетів, дощовиків, курток тощо, та аксесуарів – органайзерів, шоперів, подушок, ланчбоків тощо, на які наносять логотипи технікою шовкографії, термоперенесення, сублімації, вишивки.

Представник відділу кадрів підприємства Анна Чернієнко, тепло зустріла студентів і викладачів, розповіла історію створення, ознайомила зі структурою та спеціалізацією виробництва, асортиментом та технологіями виготовлення продукції.

Галина Кадєєва, майстер виробництва показала здобувачам сучасне обладнання швейного цеху, зокрема напівавтомати для виготовлення закріпок, обметування петель та пришивання ґудзиків; спеціальне обладнання – розпошивальні та плоскошовні машини; універсальні машини з автоматичними функціями тощо. Також вона розповіла про етапи виготовлення виробів, розподіл праці між швачками, здійснення контролю якості кожної операції.

 

Наталія Семененко, головний конструктор експериментального цеху продемонструвала побудову лекал в САПР «Investronica», наголосила на важливості використання розмірних ознак людини та методики їх вимірювання для виконання градації виробів за розміро-зростами відповідно до вимог замовника.

 

 

Андрій Кириченко, оператор шовкодруку розповів здобувачам про технології нанесення логотипів на готові вироби та на прикладі вишивального обладнання в цеху, показав як одночасно виконується вишивка на 6–8 виробах.

 

 

Світлана Аносова, головний дизайнер ознайомила здобувачів освіти з різноманітним програмним забезпеченням для виконання візуалізації продукції. Вона зазначила, що знання декількох графічних редакторів сьогодні є невід’ємною частиною для якісного виконання ескізів та технічних рисунків.

Здобувачі вищої освіти гр. БШМК-21, гр. БШ-20, гр. БШ-21, гр. МгШМК-23 протягом усієї зустрічі активно задавали запитання та отримували фахові відповіді від працівників підрозділів підприємства.

Викладачі, студенти кафедри моди та стилю разом з представниками підприємства та випускниками, які працюють на виробництві, також обговорили проблеми швейної галузі, окреслили перспективи розвитку спеціальності 182 «Технології легкої промисловості». Так як підприємства першими реагують на запити ринку та виклики сьогодення, відчувають потребу у відповідних фахівцях з певним набором компетентностей, важливим було обговорення загальних та фахових компетентностей, які мають здобути майбутні випускники. Тому продуктивна дискусія з широким колом питань між представниками підприємства та університету пройшла в доброзичливій та конструктивній атмосфері. Також сторони попередньо домовились про надання підприємством ТОВ «PROMO-TEX» виробничих потужностей для проходження практики здобувачів вищої освіти з можливістю подальшого працевлаштування молодих фахівців.

Студенти під час зустрічі з представниками компанії отримали неймовірні, яскраві враження та позитивні емоції, а також багато змістовної детальної інформації та усвідомили важливість вивчення дисциплін, які викладають у рамках освітньо-професійних програм спеціальності 182 «Технології легкої промисловості».

09.11.2023