КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ АНДРЕАСА МАРКДАЛЕНА (ІТАЛІЯ) ДЛЯ МАЙБУТНІХ ДИЗАЙНЕРІВ

22 листопада 2023 року студенти і викладачі факультету дизайну відвідали онлайн-лекцію Андреаса Маркдалена (Andreas Markdalen), глобального креативного директора компанії Frog, яку було проведено партнерами КНУТД Domus Academy (Італія), у рамках циклу лекцій  Disrupting Patterns Talk.

Онлайн-лекцію прослухали викладачі та здобувачі освіти бакалаврського і магістерського рівнів кафедр факультету дизайну (освітніх програм «Дизайн одягу», «Мультимедійний дизайн», «Графічний дизайн», «Дизайн середовища», «Дизайн (за видами)») та аспіранти факультету дизайну (освітня програма «Дизайн»).

Андреас Маркдален поділився своїм більш як 20-річним досвідом роботи в авангарді встановлення зв’язків із відомими міжнародними брендами у різних галузях та сферах дизайну. Як комерційний директор компанії Андреас відповідає за позиціонування та розроблення стратегії бренду на ринку, одночасно просуваючи принципи людиноорієнтованих, емпатійних та орієнтованих на результат процесів проєктування для зміцнення сильної культури та спільноти як усередині, так і за межами організації.

Лектор розповів про використання штучного інтелекту в різних сферах дизайну, про інновації в галузі носимих технологій, підкреслив важливість розвитку креативності дизайнера задля створення різноманітних об’єктів дизайну, про прототипування як методологію розробки, використання сучасних технологій.

Лектор поінформував про моду майбутнього, напрями розвитку індустрії речей, підходи в створенні інновацій, підкреслив важливість екологічного, етичного підходу, концепції розумного споживання. «Людство «розказує історії» засобами графічного дизайну в комп’ютерних іграх, кіно, відео, мобільних додатках тощо, впливаючи на загальну свідомість людства» – сказав Андреас.

 

Також він розповів про наявні наративи сучасного дизайну: соціальний вплив на людство, створення креативних продуктів, орієнтованість на гуманізм та людиноцентричність.

 

Лекція була цікавою для майбутніх дизайнерів, тому що лектор запропонував новий незвичний погляд на дизайн як на діяльність, яка поєднує інноваційні технології, штучний інтелект, психологію та інші аспекти науки, техніки та мистецтва. Тобто дизайн – це не лише створення, а й концепція нового мислення, яка охоплює усі сфери сучасного життя.

Дякуємо Domus Academy, партнеру КНУТД по асоціації CUMULUS, і особисто Андреасу Маркдалену за змістовну лекцію і можливість отримати знання про новітні розробки в галузі дизайну!

23.11.2023