КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РЕЗУЛЬТАТИ МІЖНАРОДНОЇ СПІВПРАЦІ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ КНУТД ТА BIRMINGHAM CITY UNIVERSITY (ВЕЛИКА БРИТАНІЯ)

8 травня 2024 року відбулася фінальна онлайн-зустріч здобувачів освіти та викладачів факультету дизайну КНУТД з представниками факультету мистецтв, моди і медіа Бірмінгемського міського університету (Велика Британія) у рамках спільного Міжнародного студентського проєкту «Global Live Project: A Portal Connecting Universities» (Бірмінгем | Київ), що передбачав розроблення проєктів у напрямах дизайну одягу та мультимедійного дизайну.

Мета зустрічі –  презентація результатів проєкту на віртуальній виставці, організованій здобувачами освіти кафедр мультимедійного дизайну,  мистецтва та дизайну костюма КНУТД, а саме: Дариною Козачище, Марією Пономаренко, Кірою Сизько, Поліною Квятковською, Юлією Георгієвою, Анатасією Янчук, Надією Грошенко та студентами факультету мистецтв, моди і медіа Бірмінгемського міського університету (Велика Британія). Куратори проєкту – викладачі Бірмінгемського міського університету Лара Ферніс (Lara Furniss), Катерина Крічлоу (Kateryna Chrichlow) та КНУТД Калина Пашкевич, декан факультету дизайну, Олена Васильєва, завідувачка кафедри мультимедійного дизайну. На демонстрацію віртуальної виставки були запрошені викладачі та студенти кафедр факультетів партнерських університетів.

 

Фрагменти онлайн-зустріч студентів та викладачів факультету дизайну КНУТД та факультету мистецтв, моди і медіа Бірмінгемського міського університету (Велика Британія)

 

На зустрічі були представлені проєкти, над якими студенти партнерських університетів працювали протягом трьох місяців – це віртуальна колекція одягу «EXCHANGE OF CULTURES UKRAINE X UK 2024»; дизайн web-сайту «Portal UK-raine»; дизайн 3D-гри «Historical AR». Учасники продемонстрували свої роботи та розповіли про пошук ідей та послідовність виконання своїх проєктів. З етапами виконання проєктів можна ознайомитись за посиланням лінк.

 

Фрагменти віртуальної виставки проєкту міжнародного студентського проєкту «Global Live Project: A Portal Connecting Universities» (Бірмінгем | Київ)

 

Основною ідеєю проєкту став обміну культурами між Україною та Великою Британією, у розробці було представлено новаторський погляд на злиття культурних традицій цих країн та сучасних аспектів дизайну через використання цифрових технологій. Віртуальна колекція моделей одягу «EXCHANGE OF CULTURES UKRAINE X UK 2024» була представлена на ХXІV  міжнародному конкурсі молодих дизайнерів «Печерські каштани» у номінації «DIGITAL-FASHION».

Кадри показу віртуальної колекції «EXCHANGE OF CULTURES UKRAINE X UK 2024»

 

Ця зустріч стала ще одним кроком у зміцненні міжнародної співпраці між КНУТД та Бірмінгемським міським університетом. Учасники проєктів продемонстрували не лише свої професійні навички, а й високий рівень креативності та здатності до спільної роботи в команді. Вони показали, як співпраця між студентами з різних країн може сприяти створенню інноваційних та унікальних проєктів. Учасники від КНУТД та BCU висловили надію на продовження співпраці в майбутньому, а викладачі отримали досвід організації проєктів міжнародного онлайн-навчання COIL (collaborative online international learning).

Віртуальну виставку Міжнародного студентського проєкту «Global Live Project: A Portal Connecting Universities» (Бірмінгем | Київ) можна переглянути за посиланням лінк на платформі Spatial.

21.05.2024