КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОРГАНІЗАЦІЙНА ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ З КЕРІВНИКАМИ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДРИ МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА

31 серпня 2023 року відбулась організаційна зустріч керівників наукових гуртків кафедри мистецтва та дизайну костюма із здобувачами освіти ОП Дизайн одягу. На зустрічі наукові керівники ознайомили студентів з планами роботи гуртків на 2023-2024 навчальний рік, розповіли про напрями їхньої діяльності.

На кафедрі МДК діють такі наукові гуртки:

1. Дизайн костюма: тектоніка формоутворення (Керівники: Калина Пашкевич, професор, Олена Колосніченко, професор, Олена Герасименко, доцент);

2. Реконструкція історичного костюма (Керівники: Галина Кокоріна, доцент, Ірина Давиденко, доцент)

3. Актуальні тенденції в дизайні костюма (Керівники: Наталія Чупріна, професор, Тетяна Кротова, професор, Петро Гаркін, доцент).

На зустрічі були присутні студенти кафедри мистецтва та дизайну костюма різних курсів, які задавали запитання стосовно діяльності гуртків, пропонували теми з дизайну одягу, цікаві для поглибленого вивчення, обговорювали плани творчої роботи в межах діяльності гуртків  на навчальний рік.

Діяльність наукових гуртків кафедри МДК спрямована на поглиблення знань з різних аспектів дизайну одягу – вивчення принципів урахування властивостей матеріалів при розробці складних об’ємно-просторових форм костюма, засобів гармонізації одягу на основі аналізу форми костюма, методик реконструкції історичного костюма, дослідження символіки традиційного українського  костюма, методів аналізу і впровадження актуальних тенденцій моди у проектні практики дизайну одягу тощо.

Результатом діяльності гуртків стане публікація наукових статей у фахових виданнях, участь студентів у конференціях різного рівня, створення колекцій одягу для участі у конкурсах, практична реконструкція історичного костюма, проведення фотосесій, участь у професійних виставках, співпраця з українськими художніми, етнографічними та історичними музеями з дослідницькою метою тощо.

 

04.09.2023