КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ МОДИ ТА СТИЛЮ В СВІТІ ХУДОЖНЬОГО МИСТЕЦТВА

З перших днів навчання здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» окрім фахової підготовки долучаються до вивчення творчої спадщини українських художників та знайомляться з сучасними авторськими доробками мистецького напряму.

Так, 12 вересня 2023 року студенти гр. БШМК-23 кафедри моди та стилю під керівництвом куратора Тетяни АВРАМЕНКО відвідали виставковий проєкт  «Марія малює. 100 невідомих творів Примаченко», який презентував  Національний центр Український дім.

Здобувачі вищої освіти мали унікальну можливість вперше побачити сто картин легендарної народної майстрині, адже ці твори з приватної колекції київського мистецтвознавця Едуарда Димшиця раніше ніколи не презентувалися.

У важкі часи сьогодення кожен українець гостро відчуває,що і сама Марія Примаченко, її стійкість перед лицем випробувань долі, а тепер і її картини стали символом української незламності.

Для студентів виставка стала джерелом натхнення та ідей для власних авторських розробок та показала, наскільки актуальним є світло натхнення і сили, наскільки важливо мати зв'язок зі своєю культурноюспадщиною України саме зараз.

Ще одним заходом, який розширив мистецький кругозір молоді, стало відвідування 19 вересня здобувачами вищої освіти ОПП «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості»(гр.БШМК-23, БШМК-22, БШМК-21, БШМК-20) та ОПП «Конструювання та технології швейних виробів» (гр.БШМК-22, БШМК-21)разом з науково-педагогічними працівникамикафедри моди та стилю персональної виставки завідувачки кафедри цифрового мистецтва Антоніни Дубрівни під назвою «BARVY: АТМОСФЕРА», у виставковому центрі КНУТД «Мистецький простір».

На виставці була презентована колекціяАнтоніни Петрівни із 20 творів, центральною темоюякої є гармонія та світло. У своїх живописних композиціях авторка впроваджує нові методи у відтворенні природних форм, віртуозно балансуючи на межі реального і незримого. Комбінування сучасних прийомів та графічних технік - акварелі та пастелі,додають картинам виставки особливої емоційної сили. Художниця ретельно обирає палітру кольорів, що допомагає виразити особливості кожного образу. Роботи переповнені світлом та кольором, що надає їм життєствердження і оптимізму.

Відвідування виставки було справжнім культурно-мистецькою подією.Студенти та викладачімали змогу доторкнутись до магічноїатмосфери кольору, що пронизує кожну картину, а також відчути себе частинкою цього дивовижного мистецького світу.

02.10.2023